10 nejvýživnějších a nejzdravějších semen - Semena z granátových jablek

15.7.2013 00:01
Zdravá výživa

Granátová jablka jsou bohatým zdrojem antioxidantů. Proto pomáhají chránit buňky těla před volnými radikály, které způsobují předčasné stárnutí.

Jednoduše řečeno, šťáva z granátového jablka zvyšuje hladinu kyslíku v krvi.  Antioxidanty bojují proti volným radikálům a zabraňují tvorbě krevních sraženin. To napomáhá volnému proudění krve a zlepšení hladiny kyslíku v krvi.

Granátová jablka mají obzvláště vysoký obsah polyfenolů,  antioxidantů, které údajně pomáhají snižovat riziko vzniku rakoviny a srdečních chorob. Ve skutečnosti šťáva z granátového jablka, která obsahuje zdraví posílující třísloviny, antokyany a kyselinu ellagovou, má vyšší antioxidační aktivitu než zelený čaj a červené víno.

Granátové jablko s jedlými semeny uvnitř šťavnatého vaku má vysoký obsah vitamínu C a draslíku, nízký obsah kalorií a je dobrým zdrojem vlákniny.

Antioxidační vlastnosti granátového jablka chrání LDL cholesterol před oxidací. To v podstatě znamená, že granátová jablka chrání stěny cév před kornatěním.

“U myší, které pily šťávu z granátového jablka, se snížila progrese aterosklerózy  nejméně o 30 procent,“ řekl spoluautor studie Dr. Claudio Napoli, profesor medicíny a klinické patologie na univerzitě v Neapoli School of Medicine v Itálii.

Granátová jablka jsou prospěšná pro kosti, mohou snížit poškození chrupavky u lidí s artritidou. Toto ovoce má schopnost tlumit zánět a potlačovat enzymy, které ničí chrupavky.

Zdroj: Prevent Disease

Přidat komentář

 
* *