10 způsobů, jak přidávat kurkumu do vašich jídel

14.2.2013 00:01
Zdravá výživa

Kurkuma patří mezi superpotraviny. Toto zázračné koření s antioxidačními vlastnostmi působí proti zánětům, jako prevence Alzheimerovy choroby, rakoviny i onemocnění srdce. Jak často ji však zařazujeme do našeho jídelníčku?

Přinášíme 10 tipů, jak využít kurkumu v kuchyni:

1)      Přidávejte špetku kurkumy do každého dresinku na salát

2)      Až budete jíst dušené zelí, posypte ho navrch kurkumou

3)      Marinujte kuřecí prsíčka v citronovo -kurkumové marinádě

4)      Přidejte kurkumu do rýže

5)      Posypte kurkumou vaši porci pečených brambor

6)      Smíchejte půl hrnečku olivového oleje s lžičkou kurkumy a použijte to místo másla na pomazání kukuřice

7)      Přidejte trochu kurkumy do čočkové polévky

8)      Kurkumu přimíchejte do míchaných vajíček

9)      Když dusíte cibulku, přidejte kurkumu pro ozvláštnění chuti

10)   Kurkumou ochuťte dušený květák

Kurkuma též patří do mnohých tradičních indických jídel.

Zdroj: Mybodygreen.com

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Skvělé, vařím s kurkumou již cca 10 let a mimo moučníky jsem ji...
Eva  |  14.2.2013 10:53

v podstatě by se kurkuma měla přidávat vždy, když připravujeme...
Zdenina  |  14.2.2013 11:53

Kurkuma sama o sobě nemá téměř žádnou chuť, jen je slabě nahořklá....
!  |  15.2.2013 08:47

Poukaz na nákup do Teska zdarma! Ahoj, zaregistrovala jsem se na...
kupík  |  18.3.2013 19:51

Kurkuma se podle ajurvédy musí vždy zasmahnout do tuku oleje nebo másla...
hane  |  20.3.2013 21:51

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *