Alergie na potraviny

8.4.2000 00:00
Zdravá výživa

Pravou alergií na potraviny se rozumí nadměrná ( imunologická ) reakce po použití určitých potravin, při tom dochází k reakci antigenů a protilátek, kterou vyvolávají alergeny potravin

Onemocnění a obtíže, které mohou být vyvolány alergií na potraviny:
chronická rýma
kašel, zahlenění
dušnost, astma bronchiale
vyrážky v obličeji ( akne, ekzémy )
kopřivka ( urticaria )
otoky na těle ( angioedém )
nateklá oční víčka
zánět spojivek
bolesti hlavy, migréna
bolesti a otoky kloubů
vyrážka po celém těle ( neurodermatitida )
reakce sliznic úst a hltanu

Ne vždy je u těchto potíží důvodem alergická reakce na potraviny. Výše uvedené potíže mohou způsobovat infekční záněty, alergické reakce na kosmetiku, pyly, prach, roztoče, hormonální poruchy, stres či onemocnění vnitřních orgánů. Diagnóza potravinové alergie se stanovuje na základě anamnézy ( předchorobí ), alergenových testů na kůži, laboratorních, eliminačních a provokačních testů ( popř. přístrojem EAV ).

Nejčastější potraviny, které způsobují alergii:
kravské mléko
sója
obiloviny
ořechy
celer
jahody
koření...

Autor: mk

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

jeste bych se zeptala, jak dlouho jste na ten hydrocolon chodila, nez se...
Magda  |  24.8.2010 12:04

Hydrocolon mi přijde zbytečně razantní a má i své mínusy, myslim si,...
Granvin  |  25.8.2010 09:25

ale tohle by klidně mohly být kvasinky! nech si na ně provést testy
kk  |  10.11.2010 18:03

Hydrokolonterapie je skvělá věc i psychicky, protože po vyčištění...
Mary  |  10.11.2010 19:49

Dobrý den,mám ten samý problém,jsem zoufalá....
eva  |  28.11.2011 23:48

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *