Bezinková povidla používaly babičky na migrénu a revmatismus

19.8.2011 00:00
Zdravá výživa

Otrhané bezinky opereme a necháme na sítě okapat. Pak je dáme do kastrůlku s malým množstvím vody rozvařit a následně propasírujeme přes plátno.

Potom vzniklou šťávu svaříme, až se začne dělat cestička za vařečkou. V té chvíli přidáme cukr a ještě krátce povaříme (na 1 kg šťávy potřebujeme 600-700 g cukru).

Můžeme přidat i šťávu ze dvou pomerančů a 1 balíček petosy.

Horká povidla dáme do nahřátých skleniček, a jakmile ztuhnou, přidáme nahoru trochu petolu. Potom sklenice převážeme celofánem.

Používáme je při revmatismu a migrénách 2-3 lžíce denně.

Zdroj: Jaroslav Vašák - Bylinková kuchařka, nakladatelství Santal

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Z bezinek se dá také udělat sirub, je vynikající a skoro zadarmo. Ale je...
bobo  |  21.8.2011 14:34

Jsi trdlo, nikdy jsi to nejedla, tak nepiš fuj, fuj. Po uvaření krásně...
kája  |  21.8.2011 14:36

A jak se to rozliší, vypadají dost podobně. že něco tak podobného...
Marta  |  21.8.2011 15:35

Taky jsem pila liker je velice dobry a tento rok budu dělat štavy a...
anna hradilkova  |  23.8.2011 07:16

Na migrénu je nejlepší klystýr. Příčina jsou totiž nahromaděné...
bez legrace  |  30.12.2012 08:31

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *