Čím trpíme v souvislosti s nesprávnou výživou?

2.2.2000 00:00
Zdravá výživa

1. Poruchami zažívání a později jeho onemocněními
2. Nadváhou

1. Poruchami zažívání a později jeho onemocněními
Nedostatečná funkce zažívacího traktu vede ke zhoršení příjmu základních živin i nezbytných ochranných látek. Nesprávná výživa a stres zvyšují riziko vzniku chronických zánětů, vředových chorob a rakoviny.

2. Nadváhou
Nadváha vzniklá v důsledku nadměrného příjmu energie, nevhodného poměru základních živin a nedostatku fyzické aktivity, významně zvyšuje riziko vzniku následujících onemocnění: cukrovky, dny, artrózy, infarktu a mozkových příhod, přímo nebo nepřímo také některých forem rakoviny.

3. Špatnou funkcí ledvin
Ledviny zatížené nadměrným množstvím zplodin, vznikajících z nadbytku bílkovin a kuchyňské soli, a poškozené nedostatkem tekutin, přestávají plnit funkci hlavního regulačního orgánu to může být příčinou:
vysokého krevního tlaku, chronických zánětů ledvin, dny, močových a žlučníkových kamenů...

4. Špatnou funkcí jater
Játra "proplachovaná" alkoholem, ničená ukládaným tukem a především přetížená nutností likvidovat nadměrná množství nepřirozených chemikálií, přijímaných stravou (ve stáří a v nemoci také léků), jsou postupně vyřazována z funkce. Důsledkem je celá řada poruch zdraví.

5. Zhoršením tolerance ke stresu psychickému i fyzickému

6. Cukrovkou

7. Aterosklerózou a oběhovými onemocněními

8. Zkrácením dosahovaného věku

9. Rakovinou

A nakonec provokující "zajímavosti": lidé, kteří po většinu života konzumují mírně méně energie, než by teoreticky potřebovali, mají významně nižší riziko vzniku rakoviny. V prevenci i léčbě hrají mnohem větší roli přírodní prostředky, než se přiznává.

zdroj: RNDr. Petr Fořt, CSc. - Zdravá výživa nejen pro ženy

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Na pročištění a následnou úpravu stravy je nejlepší Colonix...,je...
Simona  |  26.6.2007 08:51

Ahoj všichni! Žádám Vás o účast v průzkumu na téma "Léčba...
MArtina  |  10.5.2008 15:18

muze skodit ryze kdyz ji jim 6 mesicu
alena  |  14.4.2010 15:19

Jíst 6 měsíců starou rýži je na pováženou.
pro Alenu  |  14.4.2010 20:48

Alena nepíše, že jí starou rýži, ale že ji konzumuje dlouho, to je...
Honza  |  14.4.2010 23:32

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *