Fitness recepty - Proteinové lívance a palačinky

13.9.2016 00:01
Zdravá výživa

Dochází Vám inspirace co ráno k snídani? Nebo máte chuť na ty báječné lívance a palačinky od maminky, ale chcete nějakou zdravější podobu?

Pak právě pro Vás tu máme pár receptů, které Vám určitě zachutnají. Jedná se o ověřené recepty z mé kuchyně. Dělám je velmi často a celé rodině moc chutnají. Hotové jsou za chvilku a nutričními hodnotami velmi výživné. Vyzkoušejte je také.

Proteinové lívance

Ingredience na jednu porci:
25g celozrnné mouky (používám špaldovou nebo žitnou)
15g proteinu dle chuti (vanilkový, čokoládový atd.)
1 vejce
70g bílého jogurtu
1/2 lžičky jedlé sody a špetku soli

Postup:
Vše smíchejte a případně nařeďte troškou vody. Opečte na pánvi s kapkou oleje (pokud máte pánev přímo na palačinky nebo lívance většinou se nemusí ani vymazávat). Na talíři doplňte dle chuti ovocem, jogurtem, oříšky případně troškou medu.

Proteinové palačinky

Ingredience na jednu porci:
80g tofu natural
cca 70g celozrnné mouky (špaldové)
cca 200ml vody
1 malé vejce
špetka soli

Postup:
Rozmixujeme tofu s vodou a postupně přidáváme mouku, dokud těsto není husté, ale stále tekuté. Poté přidáme vejce a sůl. Necháme chvilku odležet a smažíme na pánvi lehce vymazané tukem. Na talíři dochutíme ovocem, tvarohem, domácí marmeládou, oříšky atd. Prostě co nás napadne ?


Oba tyto recepty se hodí k snídani, dopolední svačině, ale klidně i ke sladkému obědu. Pokud použijete bezlepkovou mouku (já používám občas pohankovou) dají se recepty připravit i v bezlepkové variantě.


Autor článku: Monika Šveňhová, osobní trenér fitness

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

já čerpám z apetitonline nebo ze světa zdraví..:)
olinka  |  27.7.2017 14:57

Nic jiného se nedalo od reklamky čekat :-)))
...  |  27.7.2017 15:04

Diky za tip, apetit znám, odebírám i časáky. A na ten svět zdraví jdu...
fit_alenka  |  27.7.2017 16:12

ja za sebe můžu doporučit tohle...
olinka  |  28.7.2017 10:32

Obě varianty jsem zkoušela a byly výborný. Doporučuji
Barbora  |  26.10.2017 12:35

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *