Jak používat křížaly

10.10.2014 00:01
Zdravá výživa

Křížaly neboli sušená jablka jsou skvělým a jednoduchým způsobem, jak uchovat jablka přes zimu. V následujícím článku najdete inspiraci, jak zařadit křížaly do svého jídelníčku.

Berte si malou plastovou nádobu sušených jablek každý den do práce nebo na delší výlet. Křížaly jsou skvělou svačinkou, která neudělá nepořádek, což oceníte, máte-li sebou děti.

Smíchejte sušená jablka se sušenými brusinkami, vlašskými ořechy a mandlemi na skvělý cestovní mix. Můžete použít na dopolední či odpolední svačinu.

Rozsekejte křížaly na kousky a přidávejte je do placek, vdolků nebo do domácích chlebů. Je dobré jablka namočit v teplé vodě po dobu 15 minut, aby před přidáním do těsta nasákla vodu. Pokud potřebujete přidat další tekutinu do těsta, použijte vodu, ve které jste jablka máčeli. Má intenzivní příchuť jablek. Vaše sušená jablka budou rozšiřovat intenzivnější chuť do pečiva, než kdybyste použili čerstvá jablka ....

Rozsekejte křížaly a přidejte je do své oblíbené obilné kaše na začátku procesu vaření. Můžete také přidat pár rozinek a posypat skořicí. Osladťe javorovým sirupem a ozdobte troškou másla. Budete mít skvělou zdravou snídani.

Máte-li vytvořenou svoji vlastní granolu či musli, přidejte trochu jemně nasekaných sušených jablek do směsi.

Vyzkoušejte osvěžující jablkový čaj: ...
Vaříme 12 sušených plátků jablek, jednu tyčinku skořice, 2,5 až 5 cm citrónové kůry ve čtyřech šálky vody po dobu 30 minut ....
Na konci 30 minut přidáme 4 deseticentimetrové nasekané řízky z meduňky a necháme čaj louhovat 10 minut ....
Rozlijeme do tří šálků a osladíme medem ....Můžete ozdobit plátky sušených jablek či meduňkou.

Zdroj: Treshbitesdaily

Související články

Sušené švestky jsou to nejlepší pro vaše kosti

10.4.2014 00:01

Čerstvý ovocný či zeleninový fresh, nebo džus z krabice?

14.5.2013 00:01

Potraviny vhodné pro detoxikaci těžkých kovů

5.2.2013 00:01

Přírodní prostředky, které vám mohou zachránit život: Jablka

9.1.2013 00:01

Přírodní prostředky pomáhající při radiačním ozáření

4.1.2013 00:01

Jablka pro zdraví

18.9.2012 00:01

Dr. Mindellovy dietní návrhy

12.9.2012 00:01

Jablečný pektin pomáhá udržovat hladinu krevního cukru, cholesterolu i odstraňovat těžké kovy

10.9.2012 00:01

Zdravé mlsání: křížaly

20.9.2011 00:00

Jablečný ocet s medem: pomoc pro klouby

6.9.2011 00:00

Dieta: 3 jablka denně

16.8.2011 00:00

Jaké ovoce konzumovat při redukční dietě?

10.5.2011 00:00

Zelenina a ovoce v zimě

26.1.2010 00:00

Zdravá snídaně je, když si dáte ...

8.9.2009 00:00

Domácí zpracování plodů rakytníku pro zdraví

31.8.2009 00:00

Jezte BIO, žijte BIO

2.6.2009 00:00

Jedno jablko denně chrání před rakovinou

19.12.2007 00:00

Recepty, když dítě stoná

16.11.2006 00:00

Jablko denně ochrání střeva před rakovinou

2.12.2004 00:00

Jablka a hrušky pro zdravé plíce

5.9.2003 00:00

Strava pro zdravé tlusté střevo

13.12.2002 00:00

Jablečný ocet a šalvějový čaj proti pocení

2.9.2002 00:00

Jak sladili naši předkové?

5.10.2001 00:00

Léčivé účinky jablečného octa

9.3.2001 00:00

Co jíst, abychom neměli hlad

7.1.2001 00:00

Jsou ovoce a ořechy potraviny pro mozek?

28.12.2000 00:00

Návod na správné zacházení s ovocem a zeleninou

22.8.2000 00:00

Jablko jako lék

7.1.2000 00:00

Přidat komentář

 
* *