Léčivé polévky z celého světa: Americká maminčina kuřecí polévka proti nachlazení a chřipce

29.9.2010 00:00
Zdravá výživa

Léčivé polévky doporučujeme hned z několika důvodů. Mají uklidňující účinek, snadno se tráví a dodávají organismu velké množství výživných látek potřebných k jeho regeneraci. Všude na světě jsou polévky ceněny pro svou schopnost prospívat našemu zdraví.

Americká maminčina kuřecí polévka proti nachlazení a chřipce

Kuřecí polévka odedávna patřila mezi nejoblíbenější prostředky domácí léčby. V nedávném výzkumu bylo prokázáno, že lidová zkušenost má své opodstatnění, nebol; kuřecí polévka prokazatelně pomáhá v prevenci zánětu a působí proti ucpání horních cest dýchacích.

Hrnec kuřecí polévky by neměl na plotně chybět při žádném nachlazení či chřipce v rodině. Silný, horký vývar uvolňuje hleny. Aromatické přísady, například česnek nebo cibule, mají mírné protivirové účinky. Aby vás polévka důkladně prohřála, těsně pře 1 dovařením do ní přidejte několik stroužků česneku pokrájených na plátky.

Maminčina kuřecí polévka

Pro silnější účinek na uvolnění dýchacích cest můžeme přidat trochu kajenského pepře a lžíci nasekaného čerstvého zázvoru.

1celé kuře nakrájené na 8 kousků,

1 kg nasekané mrkve,

1 kg cibule,

4 lisované stroužky česneku

sůl, pepř, petržel a kopr dle chuti

Kousky kuřete vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme oheň, aby se polévka vařila pomalu. Sebereme pěnu. Přidáme nasekanou mrkev a cibuli a vaříme na mírném ohni 2-3 hodiny; vyvařenou vodu občas doplníme. Přidáme lisovaný česnek a dochutíme soli, pep?řem, petrželkou a koprem. Hustší polévku připravíme tak, že jednu až dvě naběračky vařené zeleni?ny rozmixujeme v mixéru a zamícháme zpět do polévky. 10 porcí

Zdroj: 1000 rad domácího lékaře, nakladatelství Reader´s Digest Výběr

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

česneková po opici nemá chybu
Fera  |  4.10.2010 06:14

taktéž se kloním ke slepičí polévce, navíc co může být léčivého...
Pepan  |  14.11.2010 00:10

snad jedině domácí kuře a nebo BIO
Pepan  |  14.11.2010 00:13

Jedině česnečka...
Káča  |  14.11.2010 00:19

to je pravda silný vývar,hodně pepře, nebo rajčatová...
ůůů  |  14.11.2010 09:16

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *