Léčivé polévky z celého světa: Polévka z bobulí kustovnice cizí (goji) a hub shiitake

8.9.2011 00:00
Zdravá výživa

Tato polévky je posilovač imunitního systému.

 

Suroviny:

2 PL sušeného kořene třapatky 200 ml vody, čerstvě převařené 5 PL bobulí kustovnice, čerstvých nebo sušených

litry kuřecího bujónu (doma připraveného nebo z kostky)

kuřecí stehna

2 velké cibule, oloupané a nasekané

12 hub shiitake, nakrájených na tenké plátky

10 cm zázvorového kořene, oloupaného a nasekaného

2 čerstvé středně velké chilli papričky, nakrájené na tenké proužky

8 stroužků česneku, nasekaných

několik plátků zázvoru a papriček na ozdobu
Postup:
 

1  V jedné míse nechte Louhovat třapatku, v druhé zalijte studenou vodou bobule kustovnice.

2   Kuřecí maso dejte do velkého hrnce a obložte cibulí, houbami, zázvorem

a papričkami. Při velmi nízké teplotě nechte mírně probublávat 1 M až 2 hodiny nebo dokud maso nezměkne a nezačne se rozpadávat. Sundejte ze sporáku.

3   Pět minut před podáváním přidejte kustovnici a česnek. Nakonec sceďte výLuh z třapatky a přilijte ho do polévky, případně polévku ještě přihřejte.

4   Podávejte v hlubokých miskách a ozdobte zázvorem a papričkami.

 

Jak užívat: Bohatě stačí pro 4 osoby. Dle chuti můžete do polévky přidat nudle.

 

Zdroj: James Wong - Vypěstujte si vlastní léky, nakladatelství Grada


 

 

 

 

Související články

Dlouhá polévka

4.7.2007 00:00

Polévka povzbuzuje chuť i proces trávení

3.4.2007 00:00

Přidat komentář

 
* *