Léčivé polévky z celého světa - Zelená polévka pro zdravé bříško

7.4.2014 00:01
Zdravá výživa

Tato polévka se může podávat na snídani, oběd nebo večeři ve všech ročních obdobích. Stačí pouze vyměnit sezónní zeleninu a koření. Jakmile se dostanete na kloub receptu, budete moci vytvořit své oblíbené varianty. Neváhejte se přidat konopná semena, avokádo, mandle nebo kokosové mléko pro bohatší chuť. Je to rychlé, jednoduché a trávícímu traktu prospěšné!

Suroviny:

4 porce

1 lžíce olivového oleje nebo ghí
2 nasekané stroužky česneku
2,5 cm čerstvého oloupaného a nasekaného zázvoru
4 šálky čerstvé cukety (lze použít brokolici, květák nebo jakoukoliv sezónní zeleninu)
půl kila čerstvých špenátových listů (lze použít jakoukoliv listovou zeleninu: rukolu, kapustu )
Hrst čerstvého koriandru, nahrubo nasekaného
4 šálky vody nebo rostlinného mléka
2 lžičky kari
Mořská sůl, čerstvá limetková šťáva a pepř podle chuti
Volitelně: přidat konopná semena na ozdobu

Jako přílohu můžete použít sušenky z lněných semínek, salát z quinoi nebo kvalitní celozrnné pečivo

Postup:

Rozehřejte ghí nebo olivový olej ve velkém hrnci na mírném ohni. Přidejte česnek a nasekaný zázvor, za stálého míchání restujte až do zesklovatění.

Přidejte kari a sůl podle chuti. Vařte po dobu 1 minuty.

Přidejte cuketu a za stálého míchání vše dobře promíchejte. Přidat dostatečné množství vody k pokrytí cuketu, přiveďte k varu a vařte po dobu 10 minut nebo dokud cuketa nezměkne.

V mixéru umixujte kaši z cukety, listového špenátu, koriandru, vody nebo rostlinného mléka a semen konopí. Můžete přidat další horkou vodu, pokud je polévka příliš hustá. Přendejte zpět do hrnce a přiveďte k varu a dochuťte pepřem a vylisovanou limetkovou šťávou.

Podáváme na rozlámané lněné sušenky nebo na vršek salátu z chinoi.

Zdroj: MindBodyGreen

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

detoxkačni polévka s houbou REISHI a prevence začina co nejdřive a to u...
REISHI  |  19.4.2014 15:16

http://www.youtube.com/watch?v=2_EnluyHpt4...
REISHI  |  19.4.2014 15:17

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *