Miso – léčebná přísada do jídel

9.12.2009 00:00
Zdravá výživa

Miso je pasta vyrobená ze sojových bobů, mořské soli a fermentačního činidla, často smíchaná s rýží, ječmenem či jinou obilovinou. Směs je fermentována od 3 měsíců do 3 let., což vyprodukuje potravinu bohatou na enzymy. Pojidlo zybicolin v misu je efektivní v detoxikaci a vylučování škodlivin, radioaktivity a chemikálií z trávicího systému.

 

Miso tvoří základ čínské a japonské kuchyně již přes 2500 let. Dnes začíná většina japonců den teplou miso polévkou. Věří, že stimuluje strávení a energizuje organismus.

Pokud budete kupovat miso, vyhněte se pasterizovaným verzím a investujte peníze do živého na enzymy bohatého produktu, který je též plný užitečných mikroorganismů.

10 vědecky prokázaných účinků užívání misa

1.      Obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, vytvářející kompletní bílkoviny.

2.      Stimuluje sekreci trávicích šťáv v žaludku.

3.      Obnovuje přirozenou mikroflóru ve střevech.

4.      Pomáhá s trávením a využíváním stravy ve střevech.

5.      Je kvalitním rostlinným zdrojem vitamínů B (hlavně vitamínu B12).

6.      Zlepšuje kvalitu krve a lymfy.

7.      Snižuje riziko rakoviny prsu, prostaty, plic a střev.

8.      Ochraňuje proti radioaktivitě a vyvádí z těla těžké kovy.

9.      Posiluje imunitní systém a pomáhá snížit LDL cholesterol.

10.  Obsahuje velké množství antioxidantů, které chrání organismus před volnými radikály.

Miso má skvělou sladko-slanou chuť. Lze jím ochutit velké množství receptů. Povinně by miso měli do jídelníčku zařadit vegetariáni, jelikož je zdrojem plnohodnotných aminokyselina vitamínu B12, který se jinak v rostlinné stravě téměř nevyskytuje.

Zdroj: www.deliaquigley.com .

 

 

Přidat komentář

 
* *