Namáčení a klíčení zrn, semen a ořechů

13.11.2012 00:01
Zdravá výživa

Článek přináší přehled časů, které jsou potřeba k namáčení či klíčení. Namáčením zrn, semen a ořechů se zvyšuje jejich bilogická využitelnost a enzymatická aktivita. Klíčky jsou bohatým zdrojem vitamínů, zejména vitamínu C, který v nenaklíčených semenech chybí.

Alfaalfa - čas namáčení 8 hodin, čas klíčení 2-5 dní

Mandle, čas namáčení 8-12hodin, čas klíčení 12 hodin

Ječmen - čas namáčení 6-8 hodin, čas klíčení 2 dny

Brokolice - čas namáčení 8 hodin, čas klíčení 3-6 dní

Pohanka - čas namáčení 6 hodin, čas klíčení 2 dny

Cizrna - čas namáčení 12 hodin, čas klíčení 12 hodin

Jetel - čas namáčení 4-6 hodin, čas klíčení 4-5 dní

Dýňová semínka - čas namáčení 8 hodin, čas klíčení 1 den

Quinoa - čas namáčení 2 hodiny, čas klíčení 1den

Potočenice lékařská - čas namáčení 4-6 hodin, čas klíčení 4-5 dní

Sezamová semínka - čas namáčení 8 hodin, čas klíčení 1-2 dny

Slunečnicová semínka - čas namáčení 2 hodiny, čas klíčení 2-3 dny

Kamut - čas namáčení 7 hodin, čas klíčení 2-3 dny

Zdroj: Rawforbeauty

Související produkty

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Občas jsem dělal pučálku z hrachu a většinu luštěnin nechávám po...
Jarmi  |  17.11.2012 22:47

Ja som začala s klíčením nedávno a som sklamaná, nejde to. Presne ako...
Annie  |  18.11.2012 00:24

Naklíčení luštěnin a semen má výhodu v tom, že na nich mohou daleko...
!  |  18.11.2012 19:16

To já když si ho smočím, tak mám semínka dost a nemusím ho již...
!!!  |  19.11.2012 09:17

Různé plísně rostou dobře na mrtvých, nebo poškozených semenech....
Jarmi  |  21.11.2012 21:02

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *