Nejhorší postupy při přípravě jídla

28.9.2010 00:00
Zdravá výživa

Ať vaříte doma, jíte mimo domov nebo si jídlo objednáváte, vždy záleží nejen na tom, co jíte a v jakém množství - význam má i to, jak bylo dotyčné jídlo připraveno. Nyní vám představíme způsoby tepelné úpravy, kterým byste se měli vyhnout.

Smažení v silné vrstvě tuku

Tento způsob přípravy se považuje za nejnezdravější. Pokud už ho musíte použít, připravované potraviny před podáváním dobře osušte papírovou utěrkou.

Smažení na pánvi

Omezte spotřebu tuku a používejte kvalitní teflonové pánve nebo pánev potřete jen trochou oleje.

Nadměrné grilování

Pokud se rozhodnete připravovat potraviny na způsob barbecue, nenechte je vytvořit křupavou kůrku. Nenechte také odkapávat tuk z masa nebo marinády na rozžhavené uhlí, protože v kouři se tak mohou objevit nebezpečné karcinogenní látky. Tuk z masa odstraňte a dbejte na to, aby připravované potraviny nepřicházely do kontaktu s plameny.

Zdroj: Pečujeme o své tělo, nakladatelství Reader´s Digest Výběr

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

boze to je web kdyz uz tady musite davat clanky z Reader´s Digest Výběr...
chessi  |  3.9.2012 17:45

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *