Nevolnost po nadměrné konzumaci korýšů a měkýšů

1.7.2011 00:00
Zdravá výživa

Nesnášenlivost určitých druhů potravin bývá často příčinou potíží po konzumaci korýšů a měkkýšů. Stále více lidí reaguje nesnášenlivostí nebo dokonce alergií na korýše a měkkýše (krevety, škeble, raci, humři apod.)

Ma­jí dynamiku, která silně mobilizuje čchi a proto ji lze s výhodou použít při stagnacích potravy. Díky této dynamice však u pacientů s vyprázdněním rychle aktivizuje vítr, který se pak projeví v podobě nesnášenlivosti nebo dokonce alergie. Mohou se vyskytovat symptomy jako zarudnutí pokožky se svědivými pupínky, spontánní bolesti hlavy, nevolnost nebo dávivé zvracení a závratě.

Pomůže nám strouhaná bílá ředkev se švestičkami umeboši. Doporuču­je se také dlouhý bílý křen, čerstvý strouhaný zázvor a čerstvá citrónová stá­vá. Za účelem prevence bychom měli konzumovat tyto poživatiny společně s korýši a škeblemi.

Zdroj: Manuela Heider de Jahnsen - Čínská medicína prevence a léčení stravou

Související produkty

Přidat komentář

 
* *