Nevolnost po nadměrné konzumaci masa

25.2.2011 00:00
Zdravá výživa

Když se něčeho nacpeme přes míru, začne se naším tělem šířit nepříjemný pocit plnosti a stagnace potravy. Dodatečně se může dostavit průjem, zvracení nebo dokonce mírná horečka, zejména tehdy, když tou potravinou, kterou jsme se přejedli, bylo maso.

Terapie: Při ošetření jsou nasazeny energie, které působí proti stagnaci a které jsou bohaté na enzymy, aby odstranily stagnace a redukovaly jejich ved­lejší účinky (nadýmání, nevolnost). Použijte polévku s miso (miso do ní přidej až po dovaření, abys zachoval enzymy) s dostatkem jarní cibulky a čerstvého zázvoru. Zázvor a jarní cibulku nechejte jen tak spařit, pak budou působit rozptylujícím-ostrým vlivem. Zázvor je schopen neutralizovat toxické látky v těle a vyloučit je ven. Je vždy prostředkem první pomoci při všech projevech otravy. Navíc dokáže oživit krevní oběh a odstranit závratě a nevolnost.

Houby šiitake působí detoxikačně. Přírodní rýžový ocet má rovněž detoxikační účinky. Protože je navíc hořkokyselý, odvádí jedovaté látky směrem dolů.

Ječné zrní můžeme konzumovat vařené neboje vypít v podobě čaje z pra­ženého zrní. Pražený ječmen je možno doporučit také k chroupání s tro­chou soli hlavně na cestách proti cestovní nevolnosti nebo při výrazné změně potravin.

Všechny uvedené potraviny prolamují stagnace, rozptylují stagnující čchi a detoxikují. 

Pokud se po konzumaci masa, ryb, měkkýšů mušlí nebo vajec dostaví dávivé zvracení, je nezbytné vyhledat lékařskou pomoc. Existuje totiž reálné nebezpečí otravy jídlem!

Zdroj: Manuela Heider de Jahnsen - Čínská medicína prevence a léčení stravou

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Lepší řešení než užívat jakési drahé pochybné preparáty je...
!  |  25.2.2011 07:21

To ví každý, ale přesto se lidé přežírají.
?  |  25.2.2011 10:13

Obžerství je hřích ! Nechť se nenasytní zblijí!
Hospodin  |  25.2.2011 10:16

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *