Nevolnost po nadměrné konzumaci ryb

25.7.2011 00:00
Zdravá výživa

Speciální účinky ryb lze udržet v rozumných mezích tím, že společne s nimi budeme konzumovat i vhodné doplňující potraviny.

Když hovoříme o rybách, musíme rozlišovat jejich různé druhy:

Pobřežní ryby jako treska nebo platýs mají spíše kvalitu Dřeva a podle kontro ni cyklu budou nejlépe zkombinovány s kvalitou Kovu. Zde se hodí křen se svou pronikavou ostrostí; křen se hodí i k lososu.                                             

Velké a aktivní oceánské ryby jako tuňák nebo žralok mají spíše kvalitu Ohně. Měly by být proto kontrolovány energiemi Vody. Protože řasy mají specifickou kvalitu Vody, používají se tyto ryby s velkou oblibou k přípravě suši. Také hořčice má detoxikační kvality.

Říční ryby jako pstruh nebo okoun mají jemnou chuť a rychle zakládají na tuk. Jsou přiřazeny k proměnlivé fázi Země. Tady se tradičně doporučuje jejich konzumace s bylinami, jež jsou přiřazeny ke Dřevu, jako je petržel nebo kopr.

Ryby, jež se pohybují velmi rychle a jež jsou štíhlé a pevného masa, jako například úhoři, mají charakter Kovu a jsou zkroceny proměnlivou fází Dře­va. Citrónová šťáva nebo ocet proto zmírňují jejich energetický účinek.

Zdroj: Manuela Heider de Jahnsen - Čínská medicína prevence a léčení stravou

Související produkty

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Co je to za bláboly, vypadá to na nějaký chatrný nebo dokonce strojový...
!  |  25.7.2011 21:02

Je to jakási volovina, pro toho nerozumí výrazů z čínské medicíny,je...
Souhlas  |  25.7.2011 21:06

Za takový článek dával Žižka 50 ran cepem!
saltorock  |  2.2.2012 19:36

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *