Nevolnost po nadměrné konzumaci soli

26.5.2011 00:00
Zdravá výživa

Například v sýru nebo ve slaném pečivu k chroupání u televize je skrytovelké množství soli, kterou téměř nevnímáme a se kterou proto v bilanci naší celodenní stravy ani nepočítáme. Nadměrná konzumace soli vede k napětí v oblasti zad a k bolestem hlavy, které mohou nabýt až charakteru migrény.

Když stojí v anamnéze migréna, vyškrtávám okamžitě z jídelníčku všechny

tvrdé sýry a trvanlivé salámy. Místo toho zařazuji do základní diety mnoho nudlí (vařených bez soli, jen s trochou másla nebo oleje). Mám s tím docela velké úspěchy.

Slaná chuť patří k Vodě, ve formě kuchyňské soli však vykazuje i kvality Kovu. Oheň rozpouští Kov a je kontrolován Vodou. Proto je v centru pozor­nosti užívání potravin s kvalitou Ohně.

Doporučuji: Nápoj s citrónovou šťávou se zázvorem a medem, čerstvá pomerančová šťáva, vařená jablečná šťáva.

Zdroj: Manuela Heider de Jahnsen - Čínská medicína prevence a léčení stravou

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Pokud již musíte hodně solit, doporučuji všem Redusalt, skvělou a...
Eva  |  11.8.2011 15:42

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *