Obilná tráva v boji proti rakovině

16.11.2004 00:00
Zdravá výživa

Po dvaceti letech práce s pacienty nemocnými rakovinou vím - na rozdíl od běžné představy - že se většinou dají překonat. Také si ale myslím, že lék na rakovinu nikdo nevynalezne, neboť rakovina se sama o sobě léčit nedá. Tělo pacienta se musí zahojit samo stejně, jako se hojí rány, modřiny, či léčí běžná rýma. I když některé léky ničí rakovinné buňky, mohou pouze pomoci, nikoliv léčit. Tělo si ztracené a nemocné buňky musí nahradit novými a zdravými. To za něj žádný lék neudělá.

Pokud přistoupíte na logiku sebeuzdravování a sebeočišťování, snadno pochopíte, jak tělo odvrátí i tak vážný problém jako rakovinu. Co potřebujete, je dostatek vůle k životu a chuť s nemocí bojovat. Nezbytný je i dostatek životní energie a silný imunitní systém. Jak si vybudovat imunitní systém silný natolik, aby se tělo před rakovinou chránilo, či ji dokonce překonalo? Nejprve odstraňte věci, které váš imunitní systém oslabují: stres v práci i doma, upravované a vařené potraviny. Tím jste imunitnímu systému ulehčili a nyní se naučte, jak jej znovu vybudovat. Dalším krokem je čištění těla od toxinů.

Živé potraviny a šťáva z obilné trávy započnou proces čištění a výstavby imunitního systému, pokud se budete vyhýbat stresu a rizikovým potravinám. Jestliže se budete stresovat, budete připomínat osobu, která chodí se zlomenou nohou bez berlí. Bez vnitřní vyrovnanosti a správné stravy se neuzdravíte? Dokud si nesednete a nenecháte "zlomenou nohu" odpočinout, nepomůže vám nic. Nedáte-li si "pohov" (a doporučuji jej natrvalo) od jídel, které ucpávají a obalují tělo, snižujete šanci na uzdravení.

Šťáva z obilné trávy pomůže budovat silnou imunitu, ale její možnosti jdou ještě dál. Předběžné výzkumy ukazují, že množství látek v obilné trávě působí jako protirakovinné činitele. Například kyselina abscisová. Poprvé jsem se o této kyselině dozvěděla od Mae Hunsbergerové, bývalé pacientky Hippokratova institutu. Dodržovala stravovací režim předepsaný ústavem a požívala šťávu z obilné trávy, aby si vyléčila maligní nádor prsu. V knize Jak jsem přirozenou cestou porazila rakovinu říká, že doktor věnoval jejímu případu speciální péči a zkoumal starší studie, jestli nenalezne, jaká složka obilné trávy jí pomohla. Objevil, že se tato kyselina chová jako rostlinný hormon, který zabraňuje semenům klíčit, dokud nenastanou vhodné podmínky. Při experimentech na laboratorních zvířatech zjistil, že už sebemenší množství této kyseliny působí smrtelně na většinu forem rakoviny. Po injektování do zvířat nádory rychle mizely. Výzkum této kyseliny je zatím ve stádiu vývoje a je brzo na její označení za lék, ale jak říká - "špatné stravovací návyky způsobují více chorob než jenom rakovinu a vyléčíme-li rakovinu tabletami kyseliny abscisové, stejně nás pak zabije infarkt či něco dalšího." Před nemocemi nás chrání jedině zdravý životní styl a hodnotné výživné látky. M. Hunsbergerové se rozhodnutí vyměnit "ubohou lidskou stravu" za obilnou trávu a živé potraviny vyplatilo - během roku byla propuštěna z lékařského ošetření a rakovina se už nevrátila.

Při přednášce Dr. Ernsta Krebse, známého biochemika, mne upoutal svými protirakovinnými vlastnostmi - vitamín B17 (laetril). Při svém výzkumu jej Dr. Krebs získal z meruňkových pecek, ale vyskytuje se i v syrových potravinách a obilné trávě. Má schopnost selektivně ničit rakovinné buňky a vyhýbat se buňkám zdravým. Ačkoliv se o jeho použití při léčení ještě stále debatuje, fakta mluví za sebe: strava současného Američana obsahuje asi čtyřistakrát méně leatrilu než strava domorodců v zemích, kde se rakovina vyskytuje zřídka.

Na Paulingově institutu studoval Dr. Arthur Robinson vlivy živých potravin, obilné trávy a syntetického vitamínu C na rakovinu. Myši vystavené UV záření onemocněly rakovinou kůže. Kontrolní skupina dostávala běžnou stravu, dalším dvěma skupinám byla podávána strava s rozdílnými dávkami vitamínu C. Jiné dvě skupiny myší byly krmeny syrovými potravinami - jablky, hruškami, mrkví, rajčaty, slunečnicovými semínky, banány a obilnou trávou. Jedna z nich rovněž dostávala sto gramů vitamínu C. V březnu 1984 publikoval Dr. Robinson svůj výzkum ve článku "Živé potraviny a rakovina". Jeho shrnutí znělo: "Výsledky jsou omračující. Živé jídlo [včetně obilné trávy] snížilo výskyt a pokročilost rakovinné sléze o 75%. Lepší výsledky dosud nebyly u žádného výživného programu zjištěny. Bylo možné zvýšit jeho účinnost proti rakovině kyselinou askorbovou (vitamínem C) v tak vysokých dávkách, že pro myši byly skoro smrtelné a v lidském měřítku nepředstavitelné. Ve skutečnosti kyselina askorbová v dávkách obvykle doporučovaných při nachlazení závažnost a výskyt rakoviny dvakrát zvýšila. Kdyby se, podle mého názoru, skupině myší krmené jenom obilnou trávou a syrovou stravou raději podaly výhonky než ovoce a zelenina, rakovina by ustoupila ještě markantněji."

Spojitost mezi rakovinou a stravou je pro lékaře a vědce čím dál zřetelnější. Prestižní Národní institut pro výzkum rakoviny pověřil Národní akademii věd, aby se zabývala výzkumem vztahu mezi stravou a rakovinou. Vyšlo najevo, jaká jídla mají spojitost s rakovinou. Jsou to upravované potraviny jako lunchmeaty, uzená masa, sýry s vysokým obsahem tuku a rafinované oleje. Výzkum ukázal, že některé druhy zeleniny, především zelené a žluté, mají protirakovinné vlastnosti. Potraviny, které takto Národní akademie věd označila, jsou mrkev, dýně, brokolice, kapusta, růžičková kapusta, listová zelenina, však obsahují méně živin než obilná tráva - a žádná z nich neobsahuje aktivní enzymy, když je uvařena.

Zdroj: Společnost Green Ways - Ann Wigmoreová

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Vámi nabízené stránky již neexistují. Jednalo se o podvod. Jediné,...
Alena  |  7.1.2011 18:59

Pane Romane, Vitamín B17 na těchto stránkách nekoupíte. Jedná se o...
Alena  |  7.1.2011 19:12

Rakovina se vrací,musíte odstranit příčinu nemoci,ne důsledek.To je to...
Marrky  |  16.9.2012 15:42

Dobrý den, Prodám ampule vitamínu B17 (Amygdalin). Více na:...
varchar  |  29.5.2016 17:55

Dobrý den, prodáme originální vitamín B17 amigdalin k nitrožilnímu...
Jakub  |  6.12.2016 20:56

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *