Omezte cukr, kávu a čokoládu

15.2.2000 00:00
Zdravá výživa

Káva a čokoláda jsou tak silná dráždidla buněk, že bychom se jim měli raději zříci.

Buňky našeho fyzického těla jsou totiž bičovány k maximálním výkonům, pro něž nemají trvale dostatek energie. Po čase se dostavuje zcela opačný účinek - pociťujeme trvalou únavu a vyčerpání.

Mnoho lidí nemá tušení, kolik cukru je obsaženo v sušenkách, zákuscích nebo nápojích. Při výzkumech bylo zjištěno, že zvýšená spotřeba cukru vede ke zvýšení hladiny lipoproteinů, které mohou být při vzniku srdečních onemocnění stejně nebezpečné jako cholesterol.

Stejně důležité jsou informace o vzájemném vztahu mezi množstvím spotřebovaného cukru a odolností organizmu proti chorobám. Když do organismu pronikne infekce, zvyšuje se množství leukocytů. Tyto buňky ničí bakterie. Chovají se jako vojáci, kteří organizmus brání. Jestliže se však zvýší hladina cukru v krvi, z bílých krvinek se stanou inertní lenivé buňky a bakterie pak už nemohou zničit.

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Tak 90% čokoláda , je ta jediná ,která mi chutná.
Kateřina  |  16.11.2015 22:15

tak to jsi za vodou, mně přijde moc hořká.
Hm  |  17.11.2015 00:29

a proč vlastně nepožíráš přímo kakao? Tam je ho rovnou 100%. (I když...
Hm  |  17.11.2015 00:31

Pro ty, co jakon jeste neznaji, ale zajimaji se o nej, mame na blogu podrobny...
Luky  |  7.6.2018 14:35

tvl když ser.š tu reklamu všude, nech si aspoň stejné jméno a né...
!  |  7.6.2018 14:38

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *