Omlazovací čokoláda

10.3.2004 00:00
Zdravá výživa

Nejen dobrou náladu, ale také stálé mládí slibuje tabulka tmavé čokolády, kterou připravuje cukrář Adolf Andersen v Německu. Přesnou recepturu čokolády Felice samozřejmě odmítá komukoli prozradit.

Cukrář však vděčí za vynález také svému příteli doktoru Michaelovi Kentzemu z Institutu pro medicínu prevence stárnutí. Tajemství zřejmě netkví pouze v tom, že do čokolády dává pravé černé kakao, mango a sójové mléko.

"Hořká čokoláda obsahuje třikrát více kakaa než čokoláda mléčná, takže množství fenyletylaminu a polyfenolu je mnohem vyšší. První z těchto dvou látek zvyšuje srdeční činnost a je zodpovědná za příjemné pocity. V těle se přitom zvyšuje hladina serotoninu, dopaminu a noradrenalinu, takže se cítíte šťastní a veselí. Polyfenol naopak chrání buňky před volnými radikály. Pak je tam sójové mléko, které vedle zmírňování menstruačních obtíží u žen zlepšuje kondici pokožky a chrání mužskou prostatu před vznikem obtíží. Mango obsahuje enzymy aktivující metabolismus a mírní záněty," prozradil tajemství omlazující čokolády doktor Kentze.

Ačkoli je čokoláda skoro zázračná, není samospasitelná. Jak autoři této zdravé čokolády sami uvádějí, účinky nové laskominy můžete ocenit jen tehdy, budete-li žít alespoň trochu střídmě a zdravě. Hýření a nezdravý životní styl nemůže ani nová čokoláda napravit, stejně jako neubere kilogramy lidem s nadváhou.

Zdroj: Plus

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Jelikoz mam rada jen tmavou cokoladu, rada bych vedela kdepak tuhle hrokou...
Marta  |  10.3.2004 11:03

Kde má firmu pan Andersen? Německo je veliké. Kde sá dá čokoláda koupit?
Danuše  |  10.3.2004 15:45

Když uvážíme, že při současných stravovacích trendech (zejména...
moribundus  |  13.3.2004 12:49

Jsem informovaná, že je kakao celkem zdravé, obsahuje hořčík a celkem...
Šárí  |  15.3.2004 13:06

Nedávno v TV právě lékař doporučoval čokoládu jako zdraví...
Pája  |  19.3.2004 10:52

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *