Papája může snížit riziko rakoviny děložního čípku o 81% u žen s virem HPV

24.11.2014 00:01
Zdravá výživa

Jen jedna porce týdně papáji stačila, aby se snížilo riziko vzniku rakoviny děložního čípku o ohromující 81% u žen s HPV (lidský papilomavirus), podle vědecké studie z Brazílie.

Ve skutečnosti toto super-ovoce bylo nejsilnější jednosložkovou dietní položkou z ovoce nebo zeleniny analyzované v této studii.

Proč je papája tak mocná? Je to skvělý protirakovinný zdroj antioxidantů jako je beta-karoten, lykopen a beta-kryptoxanthin- z nichž každý může snížit riziko rakoviny děložního hrdla až o 60%.

Ale je tu něco zvláštního u papáji, protože vědci nedávno zjistili, že naše tělo absorbuje tyto klíčové živiny mnohem lepe z papáji než z jiných zdrojů jako je mrkev nebo rajčata. Ve skutečnosti až o 300% lépe.

Jak to? Odpověď je fascinující: Super ovoce uchovává tyto antioxidanty v jedinečné mikro-krystalické struktuře, které výrazně zvyšuje jejich momentální dostupnost v době trávení.

Papája je také velmi bohaté na draslík, a je tedy jedním z nejvíce alkalizujících ovocí, které je k dispozici, s téměř dvojnásobným alkalizačním výkonem čisté citrónové šťávy!

Papája je skvělá smíchaná s jogurtem nebo jako součást oblíbených smoothie receptů. Toto nízkokalorické super ovoce si zaslouží zvláštní pozornost v rámci každé na ovoce a zeleninu orientované stravy pro zlepšení zdraví a snížení rizika rakoviny.

Zdroj: The Eden Prescription a http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20691333

Související produkty

Přidat komentář

 
* *