Pickles - kvašené potraviny pro lepší zažívání

11.8.2004 00:00
Zdravá výživa

Zásady standartní makrobiotické stravy doporučují jako doplněk k nejrůznějším hlavním pokrmům často konzumovat kvašené potraviny, neboť tak lze podpořit chuť k jídlu a zlepšit trávení.

Některé druhy pickles lze zakoupit v obchodech se zdravou výživou, mnohé je však možné připravit doma. V některých případech trvá kvašení jen pár hodin, jindy vyžaduje delsí dobu kvašení - několik dní, ale i několik let.

Druhy potravin, které se obvykle používají při výrobě pickles:
Brokolice, cibule, čínské zelí, daikon (japonská bílá ředkev), dýně, hořčičná nať, květák, lopuchový kořen, lotosové kořeny, zelí, meruňky, švestky, ančovičky, kaviár, mrkev, okurky, olivy, pórek, ředkvičky, šalotka, tuřín, tykev, losos, sardinky, sledi a další potraviny.

Zdroj: Michio Kushi - Dieta pro silné srdce, nakladateství Pragma

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Přeji příjemný den Dovolte mi prostřednictvím tohoto příspěvku...
Roman  |  16.9.2006 16:52

vidím a čtu přispěvky k aloi z celých listů. Mohu z vlastní...
marie  |  29.12.2010 20:40

Emulips Forte Usnadňuje štěpení a trávení tuků, podporuje funkci...
vlasta  |  7.1.2011 18:28

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *