Pohanka je významný zdroj rutinu důležitého pro cévy

9.5.2018 00:01
Zdravá výživa

Pohanka se pomalu vrací do domácího jídelníčku. Obsahuje vyváženou skladbu aminokyselin a mastné kyseliny, mnohem více než ostatní obiloviny. Vysoký je obsah vitamínů typu B, C, E, obsahuje minerályjako je mangan, selen, měď, zinek. Pohanka je bohatým zdrojembílkovin, vlákniny a obsahuje významný rutin.

Konzumuje se mimo jiné
při detoxikaci organismu, v době těhotenství, při poškození jater, prospívá cévám. Často se upravuje jako slaná nebo sladká kaše.

POHANKOVÉ LÍVANCE S POVIDLY A ŠLEHAČKOU

Náročnost: jednoduchá

Časová náročnost: 20 min

4 porce

Suroviny:
120 g Pohanka
100 g Olej
140 g Jablka dušená
120 g Hladká mouka
Sůl
2 ks Vejce
200 g Smetana 33%
Skořicový cukr
1/2 Prášek do pečiva
200 g Povidla
1 ks Vanilkový cukr
Rum


Doporučený pracovní postup:
Uvařenou dle návodu a vychlazenou pohanku opražíme na oleji. Mezi tím si podusíme nadrobno
nakrájená jablka. Pohanku necháme znovu zchladnout a přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce,
sůl, dušená jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše promícháme až vytvoříme směs na
lívanečky. Směs pak lijeme na rozpálenou pánev s olejem, vytvoříme malé lívanečky, které osmažíme
do zlatova. Hotové lívanečky potíráme vymíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme
šlehačkou.


Autor receptu: Menu Gold

Související články

Rutin a jeho význam pro zdraví

8.3.2018 00:01

Kdy je vhodné posilnit cévní stěny

15.6.2017 00:01

Jak používat tyto 4 přírodní prostředky pro léčbu ustupujících dásní

26.1.2017 00:01

Přírodní prostředky a postupy na hemoroidy

4.11.2016 00:01

Výběrem jídla rozhodujeme o své náladě

1.4.2016 00:01

Relaxační minerál hořčík potřebuje většina lidí

15.2.2016 00:01

Moučný svět aneb náhrada pšeničné mouky jinými druhy

9.12.2015 00:01

Bezlepkový jídelníček pro udržení váhy - ženy

25.11.2015 00:01

7 triků, jak zhubnout po čtyřicítce

13.8.2014 00:01

Pohankové slupky léčí i zahřívají

25.2.2014 00:01

Celiakie - alergie na lepek

30.10.2013 00:01

Přírodní prostředky pomáhající při radiačním ozáření

4.1.2013 00:01

Namáčení a klíčení zrn, semen a ořechů

13.11.2012 00:01

Rady a doporučení k bezmasé stravě dětí

31.3.2011 00:00

Naklíčená semena jsou dobrým zdrojem vitamínů

26.5.2010 00:00

Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici - Pohankovo – bramborová lepenice s kysaným zelím

7.1.2010 00:00

Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici – Pohanka se zeleninou

18.12.2009 00:00

Náplast z pohanky na otoky

9.4.2008 00:00

Jídelníček šitý na tělo.

25.5.2007 00:00

Důležitá bílkovina - jak nahradit maso

2.2.2007 00:00

PROTIKVASINKOVÁ DIETA

15.2.2006 02:28

Rady pro výživu sleziny

12.10.2005 00:00

Vliv energie potravin na člověka

22.6.2005 00:00

Proč jíst pohanku

11.11.2003 00:00

Jak zabránit nadměrné tvorbě hlenů

20.5.2003 00:00

Strava proti zánětu močového měchýře

21.1.2003 00:00

Přírodní zdroje vitamínů

30.10.2002 00:00

Pomoc při studených končetinách

14.2.2002 00:00

Potraviny podporující váhový přírůstek

24.10.2001 00:00

Vliv stravy na pocit chladu

13.6.2001 00:00

V zimě je potřeba chránit ledviny

18.12.2000 00:00

Tak to by mě tedy zajímalo, co vlastně mám jíst ?

19.10.2000 00:00

Celozrnné obiloviny - ideální zdroj vaší energie

26.5.2000 00:00

Přidat komentář

 
* *