Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici: Dušené proso, tykev a fazole adzuki

25.11.2011 00:01
Zdravá výživa

Skvělou základní potravinou zimního jídelníčku jsou vařené obiloviny. Tyto složené sacharidy tělo využije jako palivo a obiloviny jsou dobré také pro střeva i vylučování. Proso skvěle zahřeje a neobsahuje tolik škrobu jako ostatní obiloviny. Když zrní uvaříte a přiddáte luštěniny,získáte kompletní bílkoviny. Červené fazole adzuki jsou dobré na ledviny

Suroviny:

1 šálek fazolí adzuki

1,5 šálku prosa opraženého za sucha na pánvi

4 šálky vody

1 kus mořské řasy kombu

1 malý ořech ořešáku popelavého nebo tmavě zelená dýně, zbave­ná semen a nakrájená

 tamari k ochucení

Postup:

Dejte fazole, proso a kombu do hrn­ce a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte pod pokličkou asi 30 minut. Na proso a fazole položte špalíčky tykve. Vařte dalších 30 minut. Ochuť­te tamari. Porce pro 6 osob.

Zdroj: Elson M. Haas - Jak zůstat zdravý v každém ročním období

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Radši si vezmu nějaké vitamíny, když to vidím , jsem v přechodu a tak...
dad  |  14.12.2011 09:58

Připadá mi to jako foukaná izolace, proti plísni.Dneska mi firma...
janiček  |  14.12.2011 10:01

Nepohrdnu občas ani tím ovárkem, ale miluju i luštěniny. Nevím, proč...
Eva  |  14.12.2011 16:04

No, v přechodu se užívají např.přípravky se sójou, které jsou ale...
Eva  |  14.12.2011 16:08

To je teda akorát žrádlo pro prasata! Jak to můžete žrát? Kdyby vám...
!!!  |  15.12.2011 13:09

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *