Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici - Dýně s kvašeným zelím

2.3.2011 00:00
Zdravá výživa

V tomto seriálu vám budeme přinášet recepty, které jsou vhodné do chladného zimního období. Dodávají velké množství vitamínů, minerálů a celkově posilují obranyschopnost organismu. Budeme vybírat recepty bez obsahu lepku a mléčných výrobků, jež v zimě přispívají k zahlenění organismu.

Dýně s kvašeným zelím

Suroviny:

Půlka menší dýně, 1 větší cibule, hrst kvašeného zelí, olej, sůl, horká voda nebo zeleninový vývar.

Postup:

Na kostičky pokrájenou, osolenou cibuli orestujeme do sklovata. Pak přidáme na větší kostky nakrájenou dýni, promícháme s cibulí a zalijeme horkým zeleninovým vývarem nebo vodou. Snížíme plamen a pomalu podusíme do měkka. Pak vypneme plamen, vmícháme kvašené zelí a necháme několik minut pod pokličkou dojít.

Zdroj: Radost ze zdravých dětí, nakladatelství Anag

Související články

Zelím proti chřipce?

3.2.2006 00:00

Strava při poruchách trávicícho ústrojí

28.2.2005 00:00

Zajatecká dieta

21.5.2001 00:00

Přidat komentář

 
* *