Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici: Losos na kapustě se zázvorem

10.11.2011 00:01
Zdravá výživa

Velmi lehká a šetrná příprava lososa je právě na kapustě kořeněné asijským způsobem. Hlavní jídlo pro 2 osoby. Doba přípravy: 45 minut.

Suroviny:

500 g kadeřavé kapusty

1 kousek zázvoru (o velikosti vlašského ořechu)

1 cibule

1 stroužek česneku

400 g filet z mořského lososa

1  lžička citrónové šťávy jódová sůl

pepř

1/2 lžičky mleté papriky

2  lžičky slunečnicového oleje

100-150 ml zeleninového vývaru

1/2 svazku petrželky

150g jogurtu (s obsahem 1,5% tuku) - (pozn. redakce -ve velmi chladném počasí můžeme vynechat)

Postup:

1. Kapustu očistíme a nakrájíme na jemné, krátké proužky. Zázvor oškrábeme a na­strouháme. Cibuli a česnek oloupeme a vel­mi jemně nasekáme.

2. Rybí filety omyjeme, opatrně osušíme a nakrájíme na kousky, akorát do úst. Pak nakrájenou rybu pokapeme citrónovou šťá­vou a okořeníme solí, pepřem a paprikou.

3.  Na teflonové pánvi rozpálíme olej. Zá­zvor, cibuli a česnek smažíme za stálého míchání. Kapustu a vývar vložíme do pán­ve, osolíme a opepříme. Vše přivedeme do varu, přikryjeme a necháme 2 minuty slabě vařit.

4. Rybí filety položíme na kapustu, při­kryjeme a za mírné teploty vaříme 4 až 5 minut. Pak rybu vyjmeme a postavíme do tepla. Petrželku omyjeme a lístky najemno nakrájíme. S jogurtem ji pak přimícháme ke kapustě a dochutíme. Lososa pak serví­rujeme na kapustě.

1 porce obsahuje:

1596 kJ/382 kcal cholesterol: 112 mg tuk: 13 g bílkoviny: 51 g uhlohydráty: 14g vláknina: 8g

Zdroj: Marlisa Szwillus - Životospráva ženy po 40, nakladatelství ComputerPress

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Na teflonové pánvi rozpálíme olej? To zni spise jako navod k sebevrazde...
v  |  13.11.2011 16:35

proč?Taky olej nejdřív rozpálím,než do něj vložím potravinu.A...
d  |  13.11.2011 16:42

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *