Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici - Pohanková snídaně

22.2.2011 00:00
Zdravá výživa

V tomto seriálu vám budeme přinášet recepty, které jsou vhodné do chladného zimního období. Dodávají velké množství vitamínů, minerálů a celkově posilují obranyschopnost organismu. Budeme vybírat recepty bez obsahu lepku a mléčných výrobků, jež v zimě přispívají k zahlenění organismu.

Složení:

150g pohanky

400ml vařící vody

1 lžička medu

špetka mletého hřebíčku, mořská sůl

2 lžíce olivového oleje

4 lžíce sekaných pistácií

4 lžíce rozinek

4 hručky nakrájené na kousky

špetka skořice

Postup:

-          pohanku nasucho opražíme v rendlíku

-          zalijeme vařící vodou a uvaříme pod pokličkou doměkka

-          vmícháme lžíci medu

-          okořeníme špetičkou mletého hřebíčku

-          osolíme

-          rozehřejeme hrnec

-          rozpálíme olivový olej

-          orstujeme pistácie a rozinky

-          přidáme nakrájené hrušky a podusíme doměkka

-          ochutíme špetkou skořice

-          vše promícháme

Zdroj: Roswitha Fehrer - Vaření podle pěti lementů v souladu s ročními obdobími, nakladatelství Eminent

Roswitha Fehrer je přední evropská odbornice na čínskou medicínu.

Přidat komentář

 
* *