Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici: Dušený květák s kokosovým olejem, zázvorem a kurkumou

16.2.2017 00:01
Zdravá výživa

Toto chutné dušené jídlo je ideální pro vegetariány. Je plné zdravých tuků! Uklidňující a teplé jídlo pro celou rodinu k večeři. Pokud hcete jíst maso, můžete přidat kousek kuřete pro další proteiny. Tento pokrm je vynikající i s divokou rýží.

Suroviny:
2 lžíce kokosového oleje
1 čajová lžička kmínu
1 středně velká cibule, jemně nasekaná
3 zralá rajčata, jemně nasekaná
1 středně velká hlava květáku, nakrájená na malé kousky
1 jalapeno, zbavené semen, nasekané
1 šálek nasekané kapusty
2 lžičky zázvorové pasty
1 lžíce nadrceného mínu
1 lžíce nadrceného koriandru
1 lžička prášku kurkumy
1 plechovka plnotučného, neslazeného kokosové mléko
1 čajová lžička mořské soli
2 lžíce nasekaného koriandru

Postup:

Krok 1

Ve středně velkém hrnci rozehřejte kokosový olej po dobu 30 sekund na mírném ohni.

2. krok

Přidejte kmín a míchejte, dokud nezačne prskat. Pak přidejte cibuli a smažte další minutu, pak přidejte rajčata, zamíchchejte a restujte ještě několik minut, dokud rajčata nezměknou.

3. krok

Přidejte zbytek přísad a promíchejte. Zakryjte poklicí a duste asi 15 minut, za stálého míchání každých 5 minut, aby se jídlo nepřipálilo.

Krok 4

Naberte naběračkou na polévku do 4 servisních misek a užijte si lahodný pokrm! Zbytky guláše mohou být dány do vzduchotěsné nádoby a uloženy v lednici pro oběd na další den.

Nutriční analýza v jedné porci:

kalorií 204, 24 g tuku, nasycených tuků 20 g, cholesterol 0 mg, vláknina 6 g, bílkovin 6 g, sacharidů 18 g, 588 mg sodíku

Zdroj: www.healthy-holistic-living.com

Přidat komentář

 
* *