Potraviny ve spíži

20.2.2012 00:01
Zdravá výživa

Zde najdete některé základní ingredience, které by u vás doma nikdy neměly chybět. Spolu s čerstvými potravinami jako maso a ryby, ovoce a zelenina, vejce a mléčné výrobky byste z nich měli být schopni kdykoli připravit zdravý pokrm.

Bujón či bujón v kostce

Bylinky: provensálské, bazalka, rozmarýn, petrželová nať (a další podle chuti)

 Cukr: hnědý, krystal

Čočka, cizrna a další luštěniny - sušené nebo v konzervě Fazole, třeba červené - sušené nebo v konzervě

Hořčice

Konzervovaná rajčata

Konzervované ryby jako ančovičky nebo tuňák

Koření: černý pepř, mletá paprika, skořice,

zázvor, hřebíček (další podle chuti)

Med

Mouka pšeničná, kukuřičný škrob (např.

Maizena), prášek do pečiva Nudle

Ocet: sladový, balsamico, vinný

Olej: rostlinný, olivový, sezamový

Ořechy: vlašské, lískové, mandle

Rajský protlak

Rozinky

Sójová omáčka

Rýže

Těstoviny

Zdroj: Penny Preston - Vaříme dětem -125 tisíc kombinací zdravých receptů, nakladatelství CPress

Související články

Karob jako náhražka čokolády

15.11.2011 00:01

5 živin pro posílení imunity během podzimu

1.11.2011 00:01

Mořské řasy v kuchyni

31.10.2011 00:01

Koření a potraviny

20.4.2011 00:00

Proč číst obaly potravin?

5.11.2010 00:00

Nejhorší postupy při přípravě jídla

28.9.2010 00:00

Vyrobte svým dětem zdravou baby stravu

16.7.2010 00:00

7 lehkých jídel, hotových za 20 minut

13.7.2010 00:00

Laskavec neboli amarant je velmi výživná a zdravá obilovina

27.5.2010 00:00

Proč je důležité vyznat se v tucích

17.5.2010 10:50

Strava je hlavním faktorem ovlivňujícím zdraví

22.3.2010 00:00

Jak zahušťovat jídla bez lepku

11.3.2010 00:00

Sójová omáčka; pozor na kvalitu

26.2.2010 00:00

10 způsobů jak užívat miso

12.2.2010 00:00

Ořechy a semena jako zdroj živin

3.2.2010 00:00

Pozitivní účinky ryb na naše zdraví závisí na jejich přípravě

23.12.2009 00:00

Miso – léčebná přísada do jídel

9.12.2009 00:00

Dobré a špatné potraviny

21.8.2009 00:00

O škodlivosti některých mléčných výrobků

20.4.2009 00:00

Čočka a její zdravotní účinky

31.12.2008 00:00

Zdravé potraviny - SPECIÁL

27.2.2008 00:00

Složení potravy z něho dělá neposedu

7.1.2008 00:00

Jak používat olivový olej v kuchyni

16.7.2007 00:00

Jídelníček šitý na tělo.

25.5.2007 00:00

Důležitá bílkovina - jak nahradit maso

2.2.2007 00:00

Vlašské ořechy snižují škodlivý vliv nasycených tuků

19.10.2006 00:00

MISO - pro ochucení polévek, omáček a pomazánek

4.1.2006 00:00

Zdravé používání olejů v kuchyni

30.11.2005 00:00

Pozor na mykotoxiny ve výživě

15.9.2005 00:00

Jak nám mohou být prospěšné jáhly?

24.3.2004 00:00

Proč konzumovat cizrnu

20.11.2003 00:00

Nejvhodnější olej do kuchyně - olivový olej

27.9.2002 00:00

16 důvodů proč jíst rýži

7.2.2002 00:00

Kouzla s kořením

14.11.2001 00:00

Celozrnné obiloviny - ideální zdroj vaší energie

26.5.2000 00:00

Sója - zázračná potravina

1.1.2000 00:00

Přidat komentář

 
* *