Protirakovinné účinky zeleného čaje

16.11.2011 00:01
Zdravá výživa

Zelený čaj, na rozdíl od černého, obsahuje vysoké množství katechinů, molekul s výraznými kancerostatickými schopnostmi.

Zelený čaj obsahuje různé katechiny, mezi jiným EGCG neboli Epigallocatechin gallate, který je na zeleném čaji to nejcennější, neboť má nejvyšší protirakovinný potenciál.

Je však důležité si uvědomit, že skladba katechinů závisí značně na tom, jak byl čaj pěstován a jaká doba je louhování čajových lísků.

Chcete-li dobře využít ochranu, kterou čaj organismu nabízí, dávejte přednost japonským zeleným čajům, které mají vyšší obsah protirakovinných molekul, a nechte čaj louhovat 8-10 minut, aby se všechny molekuly stihly do čaje přesunout. ˇ

Čaj pijte vždy čerstvý (ne z termosky).

Během dne vypijte 3 šálky.

Zdroj: Výživou proti rakovině, nakladatelství Vyšehrad

 

 

 

Související produkty

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Já miluji zelený čaj. Vyzkoušela jsem mnoho kvalitních zelených čajů,...
Lenka  |  9.12.2011 18:43

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *