Ryby a alergie

15.12.2004 00:00
Zdravá výživa

Ryby - zejména tuňáci a makrely mohou obsahovat vysoké množství látky zvané histamin, která v těle vyvolává alergické reakce projevující se nevolností a zčervenáním kůže. Nejvíce náchylné jsou malé děti a nemocní lidé.

Histamin vzniká bakteriálním rozkladem aminokyseliny histidin, jenž je obsažena v rybím mase.

Zvýšené hladiny histaminu se vyskytují zejména, když je zanedbána hygiena uchovávání ryb a mrtvé ryby nejsou dostatečně zmraženy, což vede k přemnožení bakterií.

Autor: mk

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Mam syna od narozeni je alergický na ryby nemusí je jist stačí mu jen...
Iva  |  28.12.2008 21:54

Jediná možnost je navštívit odborného lékaře-alergologa. Diskusemi na...
Doktorka  |  28.12.2008 22:11

Je mi 36 , zhruba před dvěma lety jsem začala mít problémy při...
Renáta  |  20.6.2009 13:57

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *