Skořice má velikou sílu

19.2.2007 00:00
Zdravá výživa

Z obchodu s biologickýmmi potravinami nebo v čínských obchodech ještě silnější čínská skořice v tyčinkách, doma rozemlít v mixeru nebo kávovém mlýnku.

Jako kúra: lx denně 1/2 - 1 čajovou lžičku skořice na ranní kaši ze špaldy, celozrnné rýže, prosa, kukuřice nebo ovsa. Nebo se jí bez obilnin, s nastrouhaným jablkem a topinamburem. I nakrájené syrové jablko chutná velmi dobře.

Skořice má, podle Hildegardy von Bingen, sílu snižovat obsah škodlivých šťáv v těle, hlavně při dně, ochrnutí (revma = překyselení) a zimničném záchvatu malárie, z čehož vyplývá: skořice pomáhá při překyselení, zamoření bakteriemi, viry a plísněmi.

V knize Kůchengeheimnisse der Hildegard-Medizin se dočteme: "Skořice má mohutnou sílu, protože odstraňuje špatné šťávy."

Jak píše Jean Valnet ve své knize Aroma-Therapie, působí skořice i proti původci tuberkulózy.

Jedna moje známá, odkázaná na lůžko, měla už měsíce tlak v oku. Bylo stále zarudlé a slzelo. Byla z toho úplně nešťastná. Několikrát u ni byl lékař, ale nic nepomohlo. Pak jsem jí vyprávěla o své antioxidantní stravě. Začala si denně brát 1/2-1 čajovou lžičku skořice, koupenou v tyčinkách ve speciální prodejně, kterou si doma pomlela v kávovém mlýnku. Oko se jí brzy zlepšilo. Když jí jednou skořice došla, začal se zase hlásit tlak v oku. Domnívám se, že se u této oční nemoci jednalo o plíseň v oku, která byla pomocí skořice potlačena.

Zdroj: Christine Heideklang - Nebezpečné plísně kolem nás, nakladatelství Pragma

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

A může být taky normální mletá skořice?????
vašík  |  19.2.2007 18:55

náhodou na škoricu nedám dopustiť, má blahodárny účinok na žalúdok...
jarka  |  11.6.2009 21:21

med a skořice cucat při angine
ovan  |  16.2.2015 22:15

slovákům to možná čistí "črevá", ostatním lidem...
No asi takle  |  17.2.2015 05:25

A co má být? Ty sis nevšiml, že mezi češtinou a slovenčinou jsou u...
?  |  17.2.2015 14:57

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *