Vlašské ořechy a kyselina alfa linolenova (ALA) chrání srdce

10.7.2015 00:01
Zdravá výživa

Nový výzkum prokázal, že konzumace hrsti ořechů denně chrání tělo před onemocněním srdce. Jíst vlašské ořechy pravidelně může snížit riziko a zajistit trvalou ochranu proti onemocnění srdce. Tento výzkum též prokázal, že dochází ke zlepšení hladiny cholesterolu a pružnosti cév, což pomáhá průtoku krve již čtyři hodiny po konzumaci vlašských ořechů.

Vlašské ořechy obsahují kyselinu alfa-linolenovou nebo-li ALA a omega-3 mastné kyseliny, které jsou podobné těm, jež se nacházejí v rybách jako je např. losos.

ALA má má pozitivní účinky na srdce nezávislé na schopnosti snížovat cholesterol. Předchozí studie ukázaly, že snižuje riziko náhlé smrti při nebezpečných poruchách srdečního rytmu.

Nahrazení nasycených tuků v dietě těmito dobrými polynenasycenými tuky snižuje hladinu špatného cholesterolu.

Hladina C-reaktivní proteinu klesla o 75 procent, když pacienti konzumovali stravu, které byla bohatá na ALA.


 
Zdroje:
http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-disease/in-depth/nuts/art-20046635
http://www.webmd.com/heart-disease/news/20041110/walnuts-are-heart-smart?page=2
http://www.nydailynews.com/life-style/health/walnuts-protect-adults-heart-disease-study-article-1.1467665

Související produkty

Přidat komentář

 
* *