Vyrobte si zelený nápoj pro zdraví

15.5.2009 00:00
Zdravá výživa

Zelený nápoj je ve vodě rozmixovaná směs čerstvých bylin a využívá nejen léčivých vlastností jednotlivých rostlin, ale především zeleného listového barviva, chlorofylu.

Zelený chlorofyl v nápoji podporuje krvetvorbu, zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, popálenin, brání zánětům, infekcím, má silné desinfekční účinky a působí hojivě. Výrazně zlepšuje přenos kyslíku, tím zvyšuje výkon orgánů a brání vzniku infekcí.

Zelený nápoj navíc organismu dodává velké množství enzymů, vitamínů, minerálních látek, stopových prvků, bioflavonoidů, polyfenolů, antioxidantů a biologicky aktivních látek. Čistí organismus a zvyšuje jeho obranyschopnost organismu. Zelená voda má mimo výše uvedených vlastností mimořádně silný energetický potenciál radiovitality a jedná se z tohoto pohledu o potravinu na samém vrcholu energetických možností s mimořádným přínosem pro energetiku organizmu. Nápoj je zásadotvorný a působí proti překyselení organismu organizmu, což má pozitivní vliv při kožních i kloubních onemocněních, kdy se organismus většinou dlouhodobě nachází v acidóze.

Příprava:
Lze jej připravit z jakékoli zelené natě sebrané z čisté lokality. Nejčastěji se do zeleného nápoje trhá jetel luční, vojtěška lucerka, kopřiva dvoudomá, list smetanky lékařské, list řebříčku obecného, kostivalu lékařského, šťovíku či jitrocele kopinatého. Byliny opereme je pod tekoucí vodou. Byliny dáme do mixéru a zalijeme 0,5 až 1l neperlivé vody. Mixujeme asi 5 minut, poté nápoj slijeme do PET láhve. Uzavřené v láhvi necháme alespoň hodinu louhovat v ledničce, několikrát průběžně protřepeme, pak scedíme přes plátno a nápoj je připraven k podávání. Zelený zázrak nesladíme, nepřidáváme ani med nebo citron. Uchováváme jej zásadně ve tmě, v uzavřené lahvi a v ledničce maximálně do druhého dne.

Nápoj má mít jasně zelenou travní barvu a pokud se barva oxidací změní na olivovou již jej nekonzumujeme. Poté je vhodný třeba na omývání některých vnějších neduhů nebo do koupele.

Byliny můžeme sbírat většinou od jara až do konce listopadu. Chuť zeleného nápoje můžeme upravovat vzájemným poměrem bylin. Jetel a kostival je sladký, kopřiva a kontryhel neutrální, řebříček trochu hořkokyselý, pampeliška hořká, šťovík kyselý.

Dávkování je individuální podle toho, co kdo snese. Při chronických onemocněních je vhodné začít menší dávkou a postupně zvyšovat.
Autor: mk

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Je možné, že po pití zeleného nápoje mi z nosu leze zelené svinstvo??...
Lenka  |  18.5.2009 08:00

Zelený čaj je další rostlinou, kterou můžeme v dnešní době bojovat...
Nděnka  |  25.5.2009 23:47

Je to zcela běžné...také to tak na jaře mám...raději fakt ze začátku...
Kája  |  15.6.2013 09:33

Chtěla bych se zeptat, jestli nemůže, při konzumaci nasbíraných bylin,...
Lenka  |  17.1.2014 10:00

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *