Vyrobte svým blízkým zdravý dárek

10.12.2009 00:00
Zdravá výživa

Zázvorový sirup je vynikající a víceúčelový. Vydrží v ledničce až 6 měsíců a může být použit na zmrzlinu, čerstvé ovoce, francouzské tousty, vafle, palačinky či s perlivou vodou k výrobě přírodní zázvorové limonády. Zázvor navíc není pouze chutný, ale i léčivý.

 

Po tisíciletí byl zázvor užíván k léčbě všelijakých potíží, od žaludeční nevolnosti, přes artritidu až po srdeční onemocnění.

Smíchejte v malém hrnci jeden a půl šálku vody s jedním šálkem medu a přiveďte zvolna k varu. Nakrájejte na kousky 6 zázvorových kořenů (není potřeba je loupat) a přidejte je ke směsi. Zvolna vařte v nepřikrytém hrnci přibližně 45 minut. Když je sirup vyvařen zhruba na tři čtvrtiny šálku, stáhněte hrnec z vařiče. Odstraňte zázvor, nechte vychladnout a uchovejte v lednici v čisté skleněné lahvičce nebo zavařovací skleničce.

Autor: mk

Související články

Přírodní zbraně proti chřipce

10.11.2009 00:00

Zázvor pomáhá při nevolnostech z léčby rakoviny

8.6.2009 00:00

Kloktadla na utišení bolesti v krku

21.8.2008 00:00

Zázvor - koření i léčivo

29.5.2008 00:00

Vánoce - SPECIÁL

3.12.2007 00:00

Zázvor - podpora trávení

14.6.2006 00:00

O dávání dárků

19.12.2001 00:00

Koření jako lék

7.6.2000 00:00

Související produkty

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Jo, když nad tím přemýšlím, nebylo by mnohem lepší nejdřív uvařit...
Bára  |  14.12.2009 13:07

http://www.nadoma.cz/recepty/slug_173771
třeba taky tak  |  14.12.2009 16:57

Ingredience: 2 rajčata 1 mrkev 1 pomeranč pár kapek citrónové...
Indický zdravý nápoj  |  14.12.2009 17:53

Baro, myslim, ze tak by si vyrobila zazvorovou stavu, zde v tom receptu mi to...
Katka  |  15.12.2009 09:47

Báro,mně to jen připadlo na to množství vody nějak moc velké kusy...
Ivana  |  15.12.2009 11:50

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *