Výživová hodnota vajec

21.9.2011 00:00
Zdravá výživa

Kvalita bílkovin u vejce je nejvyšší ze všech potravin, jediným konkurentem je lidské mateřské mléko.

Vejce jsou také dobrým zdrojem aminokyseliny tryptofanu, selenu, vitamínu B2 a B12 a jsou jedním z mála zdrojů přírodního vitamínu D.

Vejce obsahují cholin, který je důležitý pro dobrou funkci mozku, genovou regulaci a zdravé srdce.

Dále obsahují lutein a zeaxantin, dvě fytochemikálie, které snižují riziko výskytu šedého zákalu a okulární degenerace sítnice.

Zdroj: David Grotto -101 potravin, které vám mohou zachránit život, nakladatelství Levné knihy

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Zkuste pro veše zdraví navštívit www.chcete.to mají tam spousty...
Lukáš Kolinger  |  28.10.2011 12:42

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *