Zdravá lehká letní jídla: Kuskusový salát

24.6.2010 00:00
Zdravá výživa

Přinášíme tipy na lehká jídla, která v létě osvěží a dodají tělu množství vitamínů a minerálů.

Kuskusový salát:

Suroviny na 4 porce:

3 lžíce olivového oleje

5 nasekaných šalotek

1 prolisovaný stroužek česneku

1 lžička mletého kmínu

1 a půl šálku zeleninového vývaru

1 šálek kuskusu

2 rajčata, oloupaná a nasekaná na kousky

4 lžíce nasekané čerstvé petrželky

4 lžíce nasekané čerstvé máty

1 čerstvá chilli paprička zbavená semínek a najemno nasekaná

2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř

piniové oříšky a nastrouhaná citronová kůra na ozdobení

hlávkový salát

Postup:

1.        V kastrolu nahřejeme olej. Přidáme šalotky a česnek. Vmícháme kmín a minutu smažíme. Přilijeme vývar a přivedeme do varu.

2.        Kastrol stáhneme z ohně, vmícháme kuskus, přikryjeme a necháme 10 minut stát, dokud kuskus nenabobtná a nevsaje všechen vývar.

3.        Kuskus přendáme do mísy. Vmícháme rajčata, petrželku, mátu, chilli a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme stát asi hodinu, aby se všechny chutě prolnuly.

4.        Mísu vyložíme hlávkovým salátem a doprostřed vložíme kuskusový salát. Posypeme opraženými piniovými oříšky, nastrouhanou citronovou kůrou a podáváme.

Zdroj: Vše o koření, nakladatelství Svojka§Co.

Přidat komentář

 
* *