Zdravá lehká letní jídla: Letní zeleninové brambory

20.6.2012 00:01
Zdravá výživa

1 porce obsahuje přibližně: 280 kcal = 1170 kJ,5 g bílkovin, 13 g tuků, 37 g sacharidů, 0 mg cholesterolu

Připravíme si:

750 g brambor

6 lžic olivového oleje

2 cibule

1 cuketu 

200 g malých rajčat

svazek čerstvého tymiánu

100 g černých oliv

sůl, pepř

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a opékáme je v pánvi na olivovém oleji asi 25 minut. Občas promícháme. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k bram­borám. Opékáme dalších 5 minut. Pak přidáme na kousky nakrájenou cuketu a rajčata a natrhané nebo nasekané lístky tymiánu a opékáme dalších 5 minut. Na závěr vše osolíme a opepříme.

Zdroj: Blanka Neoralová - Zdravá strava pro diabetiky a nejen pro ně, nakladatelství CPress

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

a olivy?
mili  |  20.6.2012 12:30

Děkuju za tip na zdravé a lehké jídlo. Zeleninku miluju. Taky jsem našla...
ivulenka  |  25.6.2012 17:55

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *