Zdravá lehká letní jídla: Luxusní guacamole

31.8.2010 00:00
Zdravá výživa

Upravený recept z knihy Mexican Everyday od Ricka Baylesse. Jednoznačná lahůdka! Mezi ingrediencemi je šest "nabitých" potravin.

 

Porce: 6

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

2 zralá avokáda

1 stroužek česneku, jemně nasekaný nebo utřený

Půl  lžičky soli (více či méně dle chuti)

Půl malé bílé cibule, jemně nasekané

Půlka středního rajčete, nasekaného na kostičky o hraně 0, 5 cm

1 paprička strano nebo půl až jedna paprička japanelo, nasekaná (není nutná)

Čerstvý koriandr na zdobení

Postup:

Avokáda rozkrojte na polovinu. Odstraňte pecku a dužinu vydlabejte lžící do střední mísy. Rozmačkejte velkou vidličkou nebo mačkadlem na brambory. Nasekanou cibuli propláchněte, aby její chuť nepřehlušila avokádo. Pak cibuli osušte utěrkou. Vmíchejte do avokáda společně s česnekem, solí, papričkou a rajčetem. Pokud nebudete guacamole jíst hned, zakryjte povrch potravinovou fólií a uložte do lednice - Ne však na delší dobu než pár hodin.

Zdroj: David Grotto - 101potravin, které vám mohou zachránit život, nakladatelství Levné knihy

Související články

Avokádo pomáhá při léčbě i zkrášluje

30.4.2010 00:00

Přidat komentář

 
* *