Zdravá lehká letní jídla: Pečené brambory s dipem

17.8.2011 00:00
Zdravá výživa

Na přípravu pečených brambor s dipem budete potřebovat 15 minut. Jídlo obsahuje 7 g bílkovin 33 g tuku 33 g sacharidů. Kalorická hodnota je 460/1909 kcal/KJ.

Potřebujete:

3-4 PL oleje

1 ČL kmínu

2 ČL sušeného rozmarýnu

sůl

800 g malých brambor (typ A)

půl lusku červené papriky

1 čtvrtinu salátové okurky

300 g zakysané smetany

trochu cjtronové šťávy

1-1 a půl ČL česnekového pepře

Postup:

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pečicí plech potřeme olejem a posypeme kmínem,rozmarýnem a 2 ČL soli.

Brambory důkladně omyjeme, napříč rozpůlíme, řeznou plochou položíme na plech a potřeme zbývajícím olejem. Pečeme v troubě asi 25-30 minut.

Na dip omyjeme paprikový lusk a okurku, nakrájíme je na kostičky, smícháme se zakysanou smetanou a pikantně okořeníme citronovou šťávou a česnekovým pepřem. Dip podáváme k pečeným bramborám.

Zdroj: BIO KUCHAŘKA , nakladatelství Grada

Přidat komentář

 
* *