Zdravá lehká letní jídla: Středomořský salát se zeleninou

13.7.2011 00:00
Zdravá výživa

Na přípravu Středomořského salátu ze zeleninou budete potřebovat 15 minut. Obsahuje 9 g bílkovin, 25g tuku, 41 g sacharidů. Jeho kaloická hodnota je 429/1802 kcal/KJ.

Potřebujete:

sůl

175 g quinoa

1 červenou cibuli

1 červenou a 1 žlutou papriku

1 salátovou okurku

1 cuketu

80g vypeckovaných černých oliv

2 PL jemně sekané petržele

5 PL olivového oleje

3 PL pomerančové šťávy

5 PL citronové šťávy

1 stroužek česneku

čerstvě mletý pepř

Postup:

Semena quinoa vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Snížíme teplotu, se-mena vaříme 15 minut a potom je slijeme.

Cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a vykrojíme zbytky po stopkách. Papriky nakrájíme na kostičky. Okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Olivy nakrájíme na plátky.

Vše smícháme s nasekanou petrželí, olivovým olejem a citronovou a pomerančovou šťávou. Salát výrazně ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Zdroj: BIO KUCHAŘKA , nakladatelství Grada

Přidat komentář

 
* *