Zdravá lehká letní jídla: Těstoviny s chilli papričkami, rajčaty a olivami

6.7.2010 00:00
Zdravá výživa

Přinášíme tipy na lehká jídla, která v létě osvěží a dodají vitamíny a minerály.

Těstoviny s chilli papričkami, rajčaty a olivami:

 

Suroviny na 4 porce:

3 lžíce olivového oleje

2 prolisované stroužky česneku

2 čerstvé chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané

6 konzervovaných odkapaných filetů z ančoviček

tři čtvrtiny kilogramu zralých rajčat, oloupaných a nesekaných

2 lžíce sušené rajčatové pasty

2 lžíce okapaných kaparů

1 šálek vypeckovaných černých oliv, nahrubo nasekaných

3 šálky penne

sůl a pepř

nasekaná čerstvá bazalka na zdobení

 

Postup:

1.       V kastrolu nahřejeme olej a zlehka 2-3 minuty smažíme česnek a chilli. Přidáme ančovičky, které vidličkou rozmačkáme, pak vmícháme rajčata, sušenou rajčatovou pastu, kapary a olivy. Přidáme sůl a pepř. Zlehka pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Občas promícháme.

2.       Mezitím přivedeme do varu lehce osolenou vodu a uvaříme penne dle návodu. Scedíme a okamžitě vmícháme do omáčky. Dobře promícháme, dáme do nahřátých talířů, ozdobíme bazalkou a okamžitě podáváme.

Zdroj: Vše o koření, nakladatelství Svojka§Co. Olive leaf

 

 

 

Přidat komentář

 
* *