Zdravá lehká letní jídla: Zeleninové gazpacho

1.8.2013 00:01
Zdravá výživa

Polévku můžete připravit jednoduše pro její osvěžující chuť nebo jí dodat plnou chuť bylinkami. Ať tak či onak, je to výtečná alkalizující polévka plná chlorofylu. 4 - 6 porcí.

Osvěžující:

2 avokáda

čtvrt šálku čerstvé citronové šťávy

3  stroužky česneku

6 římských rajčat nakrájených na kostičky

1 hlávka nasekaného římského salátu

2  zelené papriky nakrájené na kostičky

1--   1 '/2 velká (nebo 2 průměrně velké) anglická okurka

Půl nasekané červené cibule

Všechny přísady vložte do kuchyňského robotu v následují­cích kombinacích: Avokádo, česnek acitronovou šťávu rozmixuj- te dohladka a nalijte do mísy. Rajčata a salát zpracujte dohladb a přidejte do mísy. Papriky, okurku a cibuli rozsekejte na menší kousky (zhruba půlcendmetrové).

Polévka plné chuti

1 a půl čajové lžičky bazalky

 půl čajové lžičky kopru

půl čajové lžičky oregana

osminka lžičky šalvějového prášku

čtvrtka čajové lžičky soli

2 polévkové lžíce olivového oleje

Do oleje zamíchejte bylinky a sůl. Dobře promiste a přidejte ke gazpachu. Dobrou chuť!

Zdroj: pH zázrak - zhubněte odkyselením, nakladatelství NOXI

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

ÓÓÓM,ZAZNĚLO MÉ MALINKÉ JÁ PŘI MYTÍ SKLENKY ZEVNITŘ.2...
Gája  |  21.8.2013 08:49

A co todle:6 rajčat,niva,kolik chcete,nastrouhat,7 jader jemně strouhaných...
Fuj  |  25.8.2013 08:46

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *