Zdravé potraviny: mungo fazole

12.1.2018 00:01
Zdravá výživa

Mungo fazole patří mezi další velmi významný druh luštěnin. Tyto malé zelené fazolky jsou podstatným zdrojem bílkovin, vápníku, hořčíku, železa, draslíku, vlákniny a vitamínu B.

Často se s nimi setkáváme i v naklíčené podobě například v asijských pokrmech. Každé semeno, které necháme naklíčit se probouzí k životu a jeho živiny se mnohonásobí. Mungo fazole si můžete jednoduše naklíčit doma. Stačí je jen z poloviny namočit a pravidelně po 8 hodinách pořádně proplachovat. První klíčky se objeví hned po prvním odležení. Proces opakujte dokud nejsou klíčky v požadované velikosti.

Dají se však také konzumovat tepelně upravené, jako ostatní luštěniny, a to například v polévce, salátech či jako příloha.

Zdroj: menugold.cz

Související články

Rýže basmati je nejkvalitnější

1.9.2017 00:01

Pěstujte si vitamíny doma v misce

22.3.2017 00:01

Jídelníček při posilování - Proteinová dieta na 7 dní

19.1.2017 00:01

Porce luštěnin denně pomůže snížit váhu

23.6.2016 00:01

Podpořte růst svalů pomocí přirodní stravy

26.4.2016 00:01

Výběrem jídla rozhodujeme o své náladě

1.4.2016 00:01

Nástrahy fitness jídelníčků a zdroje bílkovin

7.1.2016 00:01

Bezlepkový jídelníček pro udržení váhy - ženy

25.11.2015 00:01

Recept na koktejl s konopným proteinem

23.9.2014 00:01

Nejlepší rostlinné zdroje bílkovin a kolik bílkovin potřebujete

19.9.2014 00:01

9 skvělých probiotických potravin

13.3.2014 00:01

Jak přirozeným způsobem udržet zdravou hladinu estrogenu

14.2.2014 00:01

Co znamená Bio kvalita potravin?

20.12.2013 00:01

Černá rýže: Superpotravina bojující s rakovinou

21.11.2013 00:01

Prospěšnost hnědé rýže pro zdraví

8.11.2013 00:01

10 nejvýživnějších a nejzdravějších semen - Chia semínka

30.5.2013 00:01

Potraviny ve spíži

20.2.2012 00:01

Vegetariáni dopřejte si více luštěnin, vajec a ořechů

15.2.2012 00:01

Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici: Dušené proso, tykev a fazole adzuki

25.11.2011 00:01

Mořské řasy v kuchyni

31.10.2011 00:01

Jaru sluší zelená

11.5.2011 00:00

Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici - Fazolovo-dýňové kari

2.2.2011 00:00

Zdravá lehká letní jídla: Krém z bílých fazolí a tuňáka podávaný s francouzskou bagetou

16.8.2010 00:00

7 lehkých jídel, hotových za 20 minut

13.7.2010 00:00

Naklíčená semena jsou dobrým zdrojem vitamínů

26.5.2010 00:00

Strava v roli spalovače tuků

8.2.2010 00:00

Potraviny pro zdravou štítnou žlázu

26.3.2009 00:00

Strava bohatá na luštěniny pomáhá kontrolovat cukrovku

11.2.2009 00:00

Zdravé potraviny - SPECIÁL

27.2.2008 00:00

Důležitá bílkovina - jak nahradit maso

2.2.2007 00:00

Ochlaďte se jídlem

1.8.2006 00:00

Rady pro výživu sleziny

12.10.2005 00:00

Vliv energie potravin na člověka

22.6.2005 00:00

Co byste měli vědět o fazolích

17.12.2004 00:00

Proč konzumovat cizrnu

20.11.2003 00:00

Strava pro zdravé tlusté střevo

13.12.2002 00:00

Přírodní zdroje minerálů

19.11.2002 00:00

Přírodní zdroje vitamínů

30.10.2002 00:00

Co jedí na vánoce vegetariáni

20.12.2001 00:00

Látky pro štíhlou linii v přírodních zdrojích

2.8.2001 00:00

Bílkoviny musí být kompletní

2.7.2001 00:00

Vliv stravy na pocit chladu

13.6.2001 00:00

Potraviny proti stresu

11.2.2000 00:00

Strava během těhotenství

8.1.2000 00:00

Vláknina a nemoci

4.1.2000 00:00

Co jedí lidé, kteří nedostanou rakovinu

1.1.2000 00:00

Přidat komentář

 
* *