
Kurkuma patří mezi superpotraviny. Toto zázračné koření s antioxidačními vlastnostmi působí proti zánětům, jako prevence Alzheimerovy choroby, rakoviny i onemocnění srdce. Jak často ji však zařazujeme do našeho jídelníčku?
Přinášíme 10 tipů, jak využít kurkumu v kuchyni:
1) Přidávejte špetku kurkumy do každého dresinku na salát
2) Až budete jíst dušené zelí, posypte ho navrch kurkumou
3) Marinujte kuřecí prsíčka v citronovo -kurkumové marinádě
4) Přidejte kurkumu do rýže
5) Posypte kurkumou vaši porci pečených brambor
6) Smíchejte půl hrnečku olivového oleje s lžičkou kurkumy a použijte to místo másla na pomazání kukuřice
7) Přidejte trochu kurkumy do čočkové polévky
8) Kurkumu přimíchejte do míchaných vajíček
9) Když dusíte cibulku, přidejte kurkumu pro ozvláštnění chuti
10) Kurkumou ochuťte dušený květák
Kurkuma též patří do mnohých tradičních indických jídel.
Zdroj: Mybodygreen.com
Komentáře (6)
- odpovědět
Feb 14, 2013- odpovědět
Feb 14, 2013- odpovědět
Feb 14, 2013- odpovědět
Feb 15, 2013- odpovědět
Bře 18, 2013- odpovědět
Bře 20, 2013Přidat komentář