8 růžových potravin, které mohou chránit před rakovinou prsu

Přirozeně růžové potraviny mohou pomoci předcházet rakovině prsu. Vždy si vybrírejte organické, abyste se chránily před pesticidy a jedy.

Červené zelí

Obsahuje sloučeninu zvanou indol-3-karbinol (také bohatě zastoupená v brukvovité zelenině), která je v současné době zkoumána pro svůj potenciál výrazně snížit výskyt rakoviny prsu.

Granátová jablka

Toto ovoce může zabránit rakovině prsu. Laboratorní studie naznačují, že blokuje určitý enzym (aromatázy), která přeměňujeí androgeny na estrogeny.

Červená řepa

Extrakt z červené řepy pomáhá potlačovat multiorgánové nádory v laboratorních testech a odborníci zvažují jeho použití v kombinaci s tradičními protinádorovými léčivy ke snížení jejich toxických vedlejších účinků.

Ředkvičky

Bohaté na antioxidanty. Bylo prokázáno, že pomáhají snížit šíření buněk rakoviny prsu. Kromě toho laboratorní studie s japonskými klíčky ředkvičky významně snížily výskyt nádorů mléčné žlázy.

Červená mrkev

Plná beta-karotenu podobně jako oranžové odrůdy.  Červená a purpurová barva navíc značí antioxidační sílu.

Jablko

Červené a růžové slupky ukazují na přítomnost antokyanů potlačujících rakovinné bujení... a navíc quercetin- flavonol, který inhibuje růst karcinomu prsu podle laboratorní studie v petriho misce.

Sladké brambory

Růžové nebo fialové slunky mají vysoký obsah antioxidantů. Oranžové tělo naznačuje obsah beta karotenu, u kterého bylo prokázáno, že snižuje riziko rakoviny prsu až o 25%, pokud se konzumuje pravidelně.  Japonská studie na krysách ukázala, že extrakt ze sladkých brambor redukuje existující rakovinné nádory prsu a brzdí růst nových.

Hrozny

Vyberte si červené pro bohatý výskyt antioxidantů ve slupc. Dostanete stejnou složku protirakovinovou složku jako z vína, ale bez alkoholu, který, jak některé studie naznačují, může zvýšit riziko rakoviny.

Zdroj: Greenmedinfo

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama