
Otrhané bezinky opereme a necháme na sítě okapat. Pak je dáme do kastrůlku s malým množstvím vody rozvařit a následně propasírujeme přes plátno.
Potom vzniklou šťávu svaříme, až se začne dělat cestička za vařečkou. V té chvíli přidáme cukr a ještě krátce povaříme (na 1 kg šťávy potřebujeme 600-700 g cukru).
Můžeme přidat i šťávu ze dvou pomerančů a 1 balíček petosy.
Horká povidla dáme do nahřátých skleniček, a jakmile ztuhnou, přidáme nahoru trochu petolu. Potom sklenice převážeme celofánem.
Používáme je při revmatismu a migrénách 2-3 lžíce denně.
Zdroj: Jaroslav Vašák - Bylinková kuchařka, nakladatelství Santal
Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Komentáře (9)
- odpovědět
Srp 20, 2011- odpovědět
Srp 20, 2011- odpovědět
Srp 21, 2011- odpovědět
Srp 21, 2011- odpovědět
Srp 21, 2011- odpovědět
Srp 21, 2011- odpovědět
Srp 21, 2011- odpovědět
Srp 23, 2011- odpovědět
Pro 30, 2012Přidat komentář