Bramborový salát - zdravě a chutně

Bramborový salát patří neodmyslitelně k štědrovečerní večeři. Recept, který vám přinášíme je bez uzeniny a majonézy. Je vhodný i pro diabetiky. 1 porce obsahuje přibližně 640 kJ, 3,17 bílkovin, 28,9 sacharidů a 7,2 tuků.

Příprava: 40 minut + odpočívání salátu - nejlépe přes noc

-              1 kg salátových brambor uvařených ve slupce

-              200 g sterilovaných okurek Dia

-              50 g cibule

-              150 g mrkve

-              100 g petržele

-              100 g celeru

-              1 konzerva sterilizovaného hrášku Bonduelle

-              50 g petrželky, nejlépe sladkolisté

-              3-4 lžíce zakysané smetany

-              3-4 lžíce plnotučné hořčice

-              3-4 lžíce bílého jogurtu

-              50 ml kvalitního rostlinného oleje

-              100 ml nálevu z okurek

-              sůl a pepř na dochucení

Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé protlačíme spolu s uvařenou kořenovou zeleninou a natvrdo uvařenými vejci krájecím kolečkem do mísy.  Okurky a cibuli nakrájíme na stejnoměrné čtverečky a přidáme k bramborům.

V misce smíchejte nálev z okurek, olej, hořčici, zakysanou smetanu a jogurt. Lehce, ale důkladně promíchejte se zeleninou, bramborami, hráškem a kukuřicí. Poté dochutíme solí a pepřem.

Hotový salát necháme několik hodin odležet v ledničce. Před podáváním ho ozdobíme nasekanou petrželkou, okurkou a půlenými vajíčky.

Množství salátu = 10 porcí

Zdroj: Diabetická asociace ČR

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (3)

  • Obrázek uživatele DANA ČERNÁ
    DANA ČERNÁ (anonym)

    TENTO BRAMBOROVÝ SALÁT JE VYNIKAJÍCÍ

    Pro 31, 2009
  • Obrázek uživatele ?
    ? (anonym)

    Co je na tom předpisu tak světoborného?

    Pro 31, 2009
  • Obrázek uživatele Pavel
    Pavel (anonym)

    Krása jednoduchosti.

    Led 01, 2010

Přidat komentář

Reklama

Reklama