Reklama

Kajenský pepř - stimulant krevního oběhu

Kajenský pepř je zvláštní odrůda mleté červené chilli papričky. Účinná látka kapsaicin má mnohé pozitivní zdravotní účinky

Kajenský pepř - Capsicum frutescens

Účinky:

 

1.Stimulant krevního běhu

Reklama

Kajanský pepř značně redukuje nadměrnou krevní srážlivost. Bylo prokázáno, že reguluje krevní tok, posiluje srdce, tepny a kapiláry.

 

2. Antibakteriální účinek

Složky kajanského pepře vykazují silný antibakteriální efekt. Toto je dále zesíleno karotenoidy, flavonoidy a dalšími látkami přirozeně se vyskytujícími v rostlině, které podporují imunitní systém.

 

3. Uvolňování bolesti

Studie prokázaly, že capsaicin blokuje pocity bolesti snížením produkce tzv. substance P, která je považována za hlavního chemického posla bolesti mezi periferními senzorickými nervy a mozkem. Vliv kajanského pepře na prostaglandinovou aktivitu se též může podílet na jeho protibolestivých vlastnostech. Analgetický účinek je zejména významný při lokálním užití.

 

4. Stimulant trávícího traktu

Kajanský pepř může být částečně užitečný při stimulaci sekrece trávicích šťáv a může podporovat trávící funkce.

 

Vhodné aplikace:

  1. Slabý krevní oběh
  2. Studené končetiny
  3. Kloubní bolesti
  4. Bakteriální infekce
  5. Nedostatečná sekrece žaludečních šťáv

Účinná látka:
Capsaicin.

Kontraindikace a interakce:

Neužívejte vnitřně pokud berete antikoalugační léky jako Warfarin bez souhlasu lékaře. Kajanský pepř může způsobit pálivý pocit, pokud je vylučován stolicí, ale tento efekt mizí, jakmile je užíván pravidelně. Dbejte, aby se prášek nedostal do očí.

Kajenský pepř můžete zakoupit na www.001shop.cz nebo v prodejně Krakovská 22, Praha 1

 

Reklama

Komentáře

coroner (Pá, 30. 6. 2006 - 09:06)
Je škoda, že se nikdo z agentů 001 nenamáhal s podrobnějším rozvedením negativních účinků takových rádoby léků.
Pálicí prdel je ještě tím nejmenším zlem, proti tomu co může během nějaké doby následovat.
Ovšem i ta by měla signalizovat, co se asi děje s našimi sliznicemi po požití takového potravinového dryáku.
nekmer (Pá, 27. 10. 2006 - 12:10)
Asi máte pravdu, coronere. Skočte si někam na pořádnej řízek, zalitej plzeňským, pak na to šoupnětě jednu Startku a potom v klidu dál dumejte o svých sliznicích.
Petr (Pá, 27. 10. 2006 - 17:10)
Kajenský pepř je bezvadnej. Používám s přestávkami cca 1 rok a ustoupily bolesti břicha a nadýmání a prdy... Coronere, dík. 8-))
iveta (Út, 5. 12. 2006 - 13:12)
ten pepr je fakt super pouzivam ho spoustu let a zatim my pomaha je my 50let lidi fakt to skuste a konecne se poradne najim
Iva (So, 6. 1. 2007 - 19:01)
Trošku odbočím, ale zajímalo by mě, co je pravdy na tom, že obyčejný pepř, tedy pepř černý se usazuje v těle. Jestli o tom někdo něco víte, budu ráda, když napovíte. Díky, pěkný den
police (Čt, 11. 1. 2007 - 21:01)
tak pro mě kajenský pepř je slabota.
ani to, že je na té skleničce napsáno:
made in u.s.a. mě příliž nenadchlo, a že jsem zkoušel oba druhy.
osobně přednost dávám čerstvě na jemno nakrájeným EXTRA pálivým papričkám, třeba i doma utrženým,s trochou rybí omáčky,pepřem a s pár kapkami citrónu, nebo sofistikovaným čili pastám s jemnou příchutí zázvoru, česneku, rajčat a papriky.(samozřejmě, že v klasických obchodech nejsou, protože by vám s prominutím "utrhli prdel")
nevěřte názvům silně pálivá, to platí jenom pro evropany.
(někde jsem četl, že si nějaká paní velmi stěžovala v obchodě, na to, že na skleničce nebylo dostatečně velkými sloními písmeny napsáno extra pálivá omáčka.bylo tam jen pálivá omáčka)
kdo ulít na originální indický, nebo vietnamský kuchyni, jako třeba já, se už nikdy nechce vrátit do starých zajetých kolejí české kuchyně.(při návštěvě několika indických restaurací, včetně haré kršny, jsem byl sklamán směsí a chutí pseudo indických jídel.já vím, člověk nemůže být příliž náročný, ale to, že nepodávají k jídlu čerstvé čili, nebo nakládané mango, je prostě neomluvitelné.)
jsou samozřejmě další ostré a skvělé kuchyně ke kterým jsem se ještě nedostal, ale při konzumování těchto dvou dosahuji skoro 1/2 orgasmu.(někdy i úplného :-)
dostatečně trpělivým milovníkům pálivých omáček se jistě podaří dříve nebo později přijít na to, že ta jejich nejpálivější omáčka tou nej není. :-)
vasil (Po, 28. 5. 2007 - 14:05)
ja osobně zaimamse čili paprikami a chci vam žic že nejlepši spusob dostat z pepře vše nejlepše tak dat na 14-dni do lihoviny 40% a po malich davkach na lečno,budete zdravi skuste to.kdo chce nejakej recept na www.kvasyl"seznam.cz
nikol (Čt, 21. 2. 2008 - 08:02)
nic moc
Návštěvník (Čt, 21. 2. 2008 - 18:02)
Je to opravdu www.kvasyl"seznam.cz
aaddd (Út, 16. 12. 2008 - 11:12)
nic nevim
pave.l ale (Po, 7. 3. 2011 - 06:03)
Trošku odbočím, ale... cerny pepr ti pouze okoreni jidlo, ale pro organismus neudela nic dobreho. Caynne pepr mi zachranil nohu. Trpel jsem s bercovym vredem jako zvire.Dva roky. Kamarad poradil cayanne pepr. Za dva tydny se to zatahlo a do dnes ma pokj
alt1 (So, 17. 12. 2011 - 00:12)
cerny pepr ti pouze okoreni...jak jsi to užíval?

Můžeš to podrobně popsat?

Dík

Reklama