Chutné jídlo z jarní přírody

Na přelomu května a června naleznete na stráních rozkvetlé keře bezu černého. Můžete si několik květů natrhat k přípravě zajímavého pokrmu.

Květ je vhodný trhat s krátkou stopkou nejlépe kolem poledne. Obsahuje silice, důležité bioflavonoidy jako je rutin (ovlivňuje cévní stěnu), aminy, organické kyseliny, sacharidy, třísloviny, minerální látky...

Recept:

V misce rozšlehejte vajíčka s hladkou moukou.

Trochu osolte mořskou solí.

Ve vzniklém těstíčku obalte oprané květy bezu.

Osmahněte na rozpáleném tuku postupně z obou stran.

K smaženkám z květu černého bezu je vhodné podávat zeleninový salát s jogurtem nebo vařené brambory posypané pažitkou a lehce omaštěné máslem.

Autor: Jana Svitáková

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama